Altfel de sărbători

500

mere caramelizateUrările de sărbători ar trebui să sune altfel. Ce tot atâta sărbători fericite ? În primul rând să fie sănătoase, doar sănătatea-i cea mai importantă. Nu? Cred că avem nevoie de un astfel de gen de urări ca să ne gândim că trebuie impuse anumite limite la masa de Crăciun. Regula este aceeaşi şi pentru meniul de Anul Nou.

Un măr caramelizat ar fi pentru mulţi o tentaţie

Multora le place să le şi pregătească, nu numai să le mănânce. Dar totuşi sosul de caramel are mult zahăr şi chiar dacă merele abundă în vitamine şi fibre, doar un măr caramelizat vine cu musafiri neinvitaţi: multe calorii, grăsime şi zahăr.

fursecuriAn de an îl aştept pe Moş Crăciun cu fursercuri şi o cană de lapte sau de ceai. Faptul că nu a terminat tot ce i s-a pus la ultimele vizite, mi-a dat de gândit. Dar am realizat destul de repede că nu modul cum au fost pregătite fursecurile l-au ţinut pe Moş departe de fursecuri, ci zahărul prea mult pe care le conţin.

Cu cât burta devine mai mare, cu atât renii devin mai obosiţi trăgând sania. Iată de ce am găsit un bilet pe care era trecut subtil numărul de calorii. 200 doare pentru unul. 200?!? E înspăimântător. Nu mai pregătesc fursecuri anul acesta.

Aştept Crăciunul nu numai pentru cadouri, cât mai ales pentru acadele. Nu se poate să nu te gândeşti la bucata de zahăr în diferite culori. Doar una singură are 60 de calorii, dar mă gândesc că e mai bine să le folosim drept ornament decât să le mâncăm. Altfel, rişti să te trezeşti cu o stare de rău după ce le-ai înfulecat.

După atâtea interdicţii, parcă nu prea îţi mai vine să consumi ceva de sărbători. Să nu exagerăm totuşi! Un meniu sănătos de sărbători, este alegerea cea mai bună. Ca să nu resimţim efecte neplăcute pe pârtie.

Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here