Alternative de mic dejun

564

mic dejun2Micul dejun este masa cea mai importantă a zilei peste care n-ar trebui să sărim niciodată. Dar, de multe ori, se întâmplă să nu servim această masă din cauza lipsei de timp, a vieţii alerte pe care o ducem, limitându-ne la a consuma în grabă un covrig sau câte ceva de la patiserie care nu reprezintă tocmai varianta cea mai bună în ceea ce priveşte sănătatea noastră.

Fie că nu servim micul dejun, sau că mâncăm alimente cu conţinut mare de zaharuri şi carbohidraţi niciuna din aceste variante nu contribuie la a ne menţine sănătoşi şi a avea energia necesară pentru întreaga zi.

Dimineaţa când ne trezim avem un nivel scăzut de zahăr în sânge şi simţim nevoia să consumăm ceva dulce.

Alegând să consumăm: covrigi, produse de patiserie, gogoşi, cereale cu zahăr, şi alte preparate de acest fel, nu facem decât să mărim brusc nivelul de zahăr din sânge, suprasolicitând pancreasul, care ajunge cu timpul să mai funcţioneze normal, dând posibilitatea instalării anumitor boli, precum diabetul.

De altfel, nici alimentele care conţin multe grăsimi precum ochiurile, şunca, omletele cu brânză sau caşcaval nu sunt indicate a se consuma dimineaţa.

Eliminând alimentele de mai sus, am putea zice că o mare parte dintre noi am rămas în pană de idei în ceea ce priveşte masa de dimineaţă. Dar pentru a beneficia de un mic dejun sănătos vă punem la dispoziţie câteva alternative care vor fi soluţia pentru a începe ziua cu un plus de energie.

Iată despre ce este vorba:

1. Cereale integrale cu foarte multe fibre. Sunt indicate a se consuma cu lapte degresat, lapte din soia, etc.

2. Iaurt în care să adăugaţi fructe. Alegeţi un iaurt degresat sau un iaurt de soia, şi puneţi bucăţele de fructe proaspete în el de altfel îl puteţi suplimenta şi cu cereale integrale.

3. Pâine prăjită cu unt şi grapefruit. Pe grapefruit puneţi puţin zahăr şi veţi avea o alternativă sănătoasă pentru masa de dimineaţă.

4. Omleta de tofu este un preparat mai sănătos decât omleta din ouă. La aceasta se poate pune ceapă, ardei verde, pudră de usturoi, piper şi ulei de măsline.

5. Salata de fructe poate constitui de asemenea micul dejun. Bucăţele de mere, portocale, banane, precum şi alte fructe stropite cu puţin suc de lămâie, şi masa de dimineaţă este gata. Rapid şi bun.

6. Ouă cu ardei. La ou trebuie să ştiţi că albuşul este mai sănătos decât gălbenuşul. De aceea puteţi adăuga la albuş puţin ulei de măsline, ardei roşu şi verde, ceapă şi piper. Această omletă se poate servi cu o felie de pâine din făină integrală.

7. De asemenea dimineaţa se poate servi şi o salată din legume, ouă şi brânză.

Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here