Alte dosare penale pentru evaziune fiscală

420

Alţi şase patroni gorjeni sunt cercetaţi penal pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală. Asta după ce poliţiştii au descoperit că aceştia nu au virat impozitele şi contribuţiile cu reţinere la sursă, mai vechi de 30 de zile de la scadenţă, datorate bugetului de stat.

Poliţiştii gorjeni continuă să acţioneze pe raza de competenţă pentru prevenirea şi combaterea faptelor de evaziune fiscală. În acest context, marţi, 11 februarie, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu şi Secţiei 1 Poliţie Rurală Târgu-Jiu au depistat şase administratori ai unor societăţi comerciale care nu au virat impozitele şi contribuţiile cu reţinere la sursă, mai vechi de 30 de zile de la scadenţă datorate bugetului de stat, în cuantum de peste 22.000 lei. Pe numele acestora, poliţiştii au constituit dosare penale în care efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de evaziune fiscală.

Impozite neplătite în valoare de peste 15.000 lei, la o firmă din Peştişani
Printre cei care s-au ales cu dosar penal se numără şi administratorul unei firme de construcţii din Peştişani. “Poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Târgu-Jiu s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în perioada 30.11.2013 – 14.01.2014, C.F., de 46 ani, din comuna Peştişani, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale ce are ca obiect principal de activitate construcţii clădiri rezidenţiale şi nerezidenţiale nu a virat la bugetul consolidat al statului în termen de 30 zile, suma de 15.296 lei, reprezentând impozit cu reţinere la sursă pentru angajaţii societăţii”, a anunţat Romina Dochian, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here