Alimentele te ajută să-ţi ameliorezi celulita

582

celulita 2Iată ce trebuie să consumi: ceai de păpădie, o cană pe zi; apă călduţă cu lămâie, dimineaţa pe stomacul gol. Bea apă minerală săracă în sodiu, dar bogată în sulfuri diuretice.

Mănâncă cât mai mult ananas, papaya, coacăze negre, lămâie şi urzică. Tratamentul cu creţuşcă, iederă, viţa de vie şi seminţe de struguri este benefic în eliminarea celulitei. Masajul are si el un rol foarte important. Masează pielea uşor cu extracte, tincturi şi oţeturi din coada-calului, muşeţel, salvie, rozmarin, păpădie, coada-şoricelului.

Tratamentul cu creţuşcă
Infuzia – 50 g de planta uscată şi mărunţită peste care se toarnă o cană cu apă clocotită. După 20 de minute, se strecoară şi apoi se aplică comprese pe locul unde există celulita;
– 5-10 g plantă uscată şi mărunţită peste care se toarnă 100 ml apa clocotită; după 20 de minute se pot bea cinci-şase linguri pe zi.
– Decoct – 200 g plantă uscată şi mărunţită se fierbe, timp de 20 min, în 3 l de apă. Se strecoară şi se adaugă apei de baie din cadă. În timpul băii se masează zona cu celulită;
– 2 sau 3 linguriţe de rădăcină mărunţită se fierb,
15-20 de minute, în 250 ml apă; se strecoară şi apoi se aplică comprese pe locurile afectate de celulită.
Tratamentul cu iederă
Frunzele proaspete de iederă împreună cu seminţe sau făină de in se fierb în apă timp de 20 de min. Pasta obţinută se aplică caldă pe locul unde se află celulita.
Tratamentul cu viţă de vie
Infuzie din frunze de viţă de vie peste care se pun doi litri de apă clocotită şi se lasă acoperită 20-25 de minute. Infuzia se strecoară şi se spală locul afectat de celulită. Se aplică comprese calde timp de 30 de minute. Apoi se aplică comprese cu frunzele opărite tot pentru 30 de minute.
Masaj cu tinctură de muşeţel
Se prepară o tinctură de muşeţel din 40 g flori macerate timp de 6-8 ore în patru linguri de alcool. Se adaugă 200 ml ulei de măsline la maceratul rezultat. Preparatul se fierbe timp de două-trei ore adăugând apa, apoi se filtrează. Zonele afectate de celulită se masează timp de 15-20 minute în fiecare seară cu compusul rezultat. Se păstrează în sticle închise ermetic.
Masaj cu cafea
Se amestecă zaţ de cafea cu ulei de măsline şi se obţine o pastă. Masează zonele corpului afectate de celulită cu acest amestec, apoi îndepărtează-l prin clătire.
Masaj loţiune anticelulitică naturistă: se prepară un amestec din fructe de ienupăr (30g), herba de trei-fraţi-pătaţi (20g) şi creţuşcă (20g), frunze de salvie (10g) şi flori de soc (10g). Acest amestec se macerează timp de 15 zile în 700 ml alcool, se filtrează, se păstrează în sticle închise ermetic şi se aplică zilnic, pe zonele cu celulită, mai ales după băi.
Cristina RĂSCOL

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here