Alimentele şi zahărul

466

iaurt cu fructeDe la micşorarea procentului de asimilare a calciului până la creşterea pericolului de a te îmbolnăvi de diabet, efectele nefaste ale consumului prea mare de zahăr se ţin lanţ.

De aceea, alimentaţia ta trebuie să fie cât mai săracă în zahăr. Dar ştiai că el se află şi în anumite ingrediente pe care le consumăm frecvent? Să prezentăm doar câteva exemple:

Pâinea

Pentru a fi mai plăcută la gust, anumite tipuri de pâine conţin zahăr. Pentru a le evita, studiază înainte de a cumpăra pâinea, eticheta cu ingredientele conţinute. Acestea sunt trecute pe acea listă ţinând cont de cantitatea lor, de la cea mare la cea mică.

Iaurtul cu fructe

Consideri că un astfel de produs este varianta sănătoasă pentru un desert? O cutie de 200 g cu iaurt de fructe poate avea aproximativ zece linguriţe de zahăr! Deci, alege iaurtul simplu, natural, în care poţi adăuga ce fructe doreşti.

Nectarul de fructe

Având convingerea că sucurile cu pulpă de fructe din comerţ nu au zahăr în componenţa lor, le preferăm atunci când ne aflăm la un local. Doar nectarul pregătit în casă, folosind storcătorul electric, nu are adaos de zahăr! Atunci când mergi în oraş, la un restaurant şi vrei să comanzi ceva de băut, optează pentru limonada îndulcită cu miere, cafea sau apă minerală.

Ceaiul de plante

O serie de tipuri de ceai, mai cu seamă cele granulate, pot avea în compoziţie mult zahăr. Consumă aceste ceaiuri doar ocazional, iar zi de zi alege ceaiurile din plante medicinale.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here