Alimente sănătoase în timpul sarcinii

434

gravidaTrebuie să apelaţi în fiecare zi la porţia de sănătate în timpul sarcinii, pentru a vă fi bine atât dumneavoastră cât şi viitorului copil. Pentru a consuma cu plăcere anumite legumele şi fructe, există variate combinaţii ale acestora pentru a fi atrăgătoare pentru dumneavoastră.

– Sucul de fructe sau legume, reprezintă o variantă optimă de sănătate. Beţi un pahar de suc de portocale sau de roşii.

– Iaurtul poate fi mai bun, dacă îl veţi combina cu fructe proaspete sau din compot. Acelaşi lucru puteţi face şi cu îngheţata.

– Dacă aveţi poftă de ceva dulce, alegeţi pentru consum piure de banane. Banana strivită se poate servi pe o felie de pâine prăjită, dimineaţa.

– Fructele uscate sunt foarte sănătoase: prune, curmale, smochine, caise, sau în combinaţii cu alune, seminţe sau nuci.

– La micul dejun, mâncaţi fructe: banane, căpşuni, piersici, kiwi, portocale, mere şi amestecaţi-le, eventual, cu iaurt şi cereale, dacă nu mâncaţi-le aşa simple. Este cel mai hrănitor mic dejun şi pentru viitorul copil.

– O gustare foarte bună sunt pastele de roşii, fasolea boabe, vinetele coapte, avocado.

– Înlocuiţi cartoful, care trebuie scos din consumul obligatoriu, cu varza, morcovi, ţelina, dovleac copt sau alte rădăcinoase.

– Roşiile, sunt cele mai bune legume, nu numai când sunteţi însărcinate dar şi pentru consumul zilnic, deoarece previn cancerul şi sunt o sursă importantă de vitamine şi fibre.

– Sucul de fructe simplu, pus într-o formă şi ţinut la congelator, poate fi o minunată îngheţată de fructe proaspete.

– Pentru desert, înmuiaţi fructele, ca banana, căpşuni, cireşe, în ciocolată, topită la bain marie şi lăsaţi-le puţin în frigider. Veţi avea un desert foarte delicios şi aromat.

Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here