Alimente pentru o creştere sănătoasă a copiilor

506

alimentatia la copii 2O dezvoltare armonioasă a propriilor copii este visul tuturor părinţilor şi pentru a se întâmpla acest obiectiv se depun fel şi fel de eforturi astfel încât cei mici să aibă o viaţă echilibrată şi o sănătate de fier. Un aport de multivitamine sau de alimente pline de nutrimente, conduc la rezultate dintre cele mai bune, iar părinţii sunt foarte bucuroşi când eforturile lor dau roade.

Printre alimentele care asigură dezvoltarea la copii, sunt şi unele de excepţie şi uşor de procurat pe care ar trebui ca cei mici să le consume cât mai des deoarece vor asimila nutrimente valoroase pentru organismul lor. Multivitaminele ajută şi ele la creşterea copiilor, dar părinţii, spun specialiştii, ar trebui să se axeze cel mai mult pe alimentele proaspete, naturale şi să ofere mai puţin suplimente alimentare şi produse rafinate care se găsesc în magazine.

1. Laptele asigură creşterea oferind calciu şi proteine din abundenţă şi asimilându-se uşor de organism. Laptele este considerat un aliment şi se poate consuma degresat sau împreună cu alte alimente. Acest produs este bine tolerat, foarte puţini copii neputându-l tolera, dar în momentul când se întâmplă acest lucru, laptele se va înlocui cu alte produse care conţin mult calciu.

2. Ouăle conţin acizi graşi omega-3. Iar pentru copii albuşul de ou este partea cea mai bună. Două ouă proaspete servite de dimineaţă vor fi excelente pentru dezvoltarea armonioasă a prichindeilor.

3. Terciul de ovăz conţine de altfel proteine vegetale, este sărac în grăsimi şi poate fi folosit cu succes mai ales la copiii care au surplus de kilograme. Ajută la creştere şi se poate consuma la masa de dimineaţă de întreaga familie.

alimentatia la copii4. Carnea de pasăre şi cea de vită în supe, la grătar sau la cuptor este recomandată copiilor, dar trebuie îndepărtată pieliţa precum şi grăsimile pentru rezultate bune. Ele oferă o creştere armonioasă a copiilor şi înregistrează performanţe la şcoală.

5. Produsele din soia organice, netratate chimic, trebuie incluse în dieta celor mici ajutând la creşterea lor armonioasă.

Nu trebuie consumate cantităţi prea mari, în jur de 40, 50 de grame în fiecare zi fiind indicate pentru dezvoltarea copilului.

6. Brânzeturile, şi mai cu seamă brânza de văcuţă nu trebuie să lipsească din dieta de creştere a copiilor putând fi introduse într-o multitudine de preparate şi fiind de cele mai multe ori pe placul celor mici. Brânzeturile tari dar şi cele cu mucegai nu trebuie date copiilor.

Pe lângă produsele alimentare, aşa cum am văzut mai sus, părinţii pot include în dieta copiilor şi suplimente alimentare cum ar fi multivitaminele, seminţele, nucile etc., dar aceste suplimente trebuie date copiilor după sfatul medicului şi după anumite analize medicale. Astfel vom fi siguri că odraslele noastre vor beneficia de nutrimente şi vor creşte sănătos fără a le fi afectată sănătatea.

Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here