Alimente detoxifiante indicate după Sărbătorile Pascale

421

alimente detoxifianteSărbătoarea Pascală numai ce a trecut şi bineînţeles că ne-am înfruptat cu toţii din preparatele pregătite cu mult drag pentru a întâmpina aşa cum se cuvine această sărbătoare. Iar acum ai un dezgust total la orice fel de mâncare.

Dar totuşi trebuie să mănânci. Ar fi indicat dacă în această săptămână vei încerca alimente detoxifiante, care să pregătească organismul mult mai uşor spre o alimentaţie normală.

Lămâia este cea mai bună în curele de detoxifiere. O limonadă preparată din 3, 4 lămâi la 1 litru de apă plată şi puţină miere de albine va fi primită foarte bine de stomacul tău. Şi pe deasupra ajută fluidele din organism să-şi urmeze drumul în mod firesc.

alimente detoxifiante 2Fiind un bun antioxidant, lămâia te ţine departe şi de alergiile alimentare provenite în urma excesului din perioada zilelor de Paşte şi previne şi astmul bronşic.

Ceaiul verde este şi el indicat pentru această perioadă. Este un factor de hidratare excelent pentru zilele călduţe de primăvară, are antioxidanţi naturali care reduc radicalii liberi şi are rol de regenerare celulară.

Mai mult, ceaiul are acea substanţă numită catehine care sprijină ficatul în lupta cu bombardamentul culinar de sărbători şi elimină mai repede toxinele acumulate în organism

Legumele verzi sunt şi ele bune în cura de detoxifiere. Ardeiul gras, legumele cu frunze verzi, broccoli, au multă clorofilă care favorizează eliminarea toxinelor din organism, precum pesticidele sau metalele în exces.

Anghinarea dacă este inclusă în alimentaţie va aduce organismului o serie de beneficii, are rol de a curăţa sistemul limfatic şi pe cel circulator, asigurând o circulaţie periferică mai bună. Şi astfel veţi avea un stomac mai liniştit şi un ten mai frumos.

Pătrunjelul trebuie obligatoriu inclus în dieta de după Paşte. Numai consumând mult pătrunjel vei reduce din efectele nocive ale fumatului şi consumului de alcool din zilele de Paşte.

Pătrunjelul are şi o substanţă denumită histidina, care are efect reglator, anticanceros şi detoxifiant pentru întreg organismul. Dacă ai dureri de cap în urma mahmurelii, pătrunjelul va fi salvarea, apelând la tincturi concentrate.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here