Alimente de toamnă sănătoase

507

legume de toamnaDupă sezonul călduros în care găseam tot felul de legume şi fructe pline de savoare şi sănătoase, este momentul să ne orientăm spre cele de toamnă. Pentru un surplus de sănătate, îndreaptă-ţi atenţia spre aceste produse şi, de asemenea, achiziţionează-le din zonele locale.

Merele au capacitatea de a menţine un nivel mai scăzut de colesterol, gestionează diabetul şi preîntâmpină nenumărate boli, chiar şi cancerul. Aroma merelor de toamnă nu poate fi depăşită de nimic. Conţin fibre, aproximativ 5 grame pe fruct, şi au un număr scăzut de calorii.

De asemenea, un alt aliment care se consumă toamna şi este foarte util pentru organism este para. Perele au un conţinut ridicat de vitamina C şi fibre, au un conţinut caloric redus. Perele sunt foarte bune la o salată de pui şi, de asemenea, constituie o gustare excepţională atunci când sunt combinate cu brânza fără grăsime sau nuci.

Dovlecelul de toamnă este o sursă excelentă de vitamina A şi fibre. Poate fi utilizat la prepararea anumitor supe sau tocane.

Cartofii dulci sunt poziţionaţi pe ultimele locuri pe indexul glicemic şi conţin foarte multe fibre. Cartofii dulci măresc cantitatea de zahăr din sânge, creând o stare de bine. Daca îi coci, vor fi gustoşi dacă pui şi scorţişoară.

Varza şi legumele cu frunze verzi sunt o sursă de vitamine. Varza conţine vitamina K, vitamina A, vitamina C şi numeroase substanţe nutritive care preîntâmpină cancerul. De asemenea, legumele cu frunte verzi conţin calciu, acid folic şi vitamina B6.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here