![supele](http://www.gorjeanul.ro/_vechi/images/stories/articole/2010_03_19/supele.jpg)
Supele
Supele sunt mâncăruri delicioase şi foarte hrănitoare, dar principalul avantaj al supei este că are puţine calorii. De obicei o porţie de supă nu are mai mult de 150 de calorii, de aceea te poţi servi cu 2-3 porţii. Supele sunt extrem de folositoare, sunt uşor de digerat şi pot aduna îmbunătăţiri sistemului nostru digestiv. În plus supele sunt recomandate în sezonul rece pentru a ne încălzi.
Varza acră
Acest aliment are toate motivele pentru a fi introdus în dieta noastră. Este o sursă de fier, sodiu, fibre, vitamina B şi C şi bacterii folositoare organismului. 100g de varză acră conţine decât 19kcal şi această mâncare este de asemenea uşor de digerat, are proprietăţi anti-inflamatorii, ne poate proteja de boli ale sistemului respiror, dureri de cap şi multe alte beneficii.
Morcovii
100g de morcovi conţin decât 33kcal, iar această legumă este bogată în beta-caroten ce vă poate ajuta să vă întăriţi sistemul imunitar şi acţionează împotriva microbilor din organism. Ţineţi cont că dacă fierbeţi morcovul se pierde aproximativ 60% din valoarea nutriţională, de aceea vă recomandăm să-i consumaţi şi proaspeţi.
Portocalele şi mandarinele
Aceste două fructe ar putea fi clasate în totul alimentelor delicioase şi sănătoase cu puţine calorii. O mandarină are aproximativ 40kcal , iar o portocală aproximativ 70-80kcal. Aceste fructe sunt bogate în vitamina A, B , C şi E, seleniu, zinc şi multe alte elemente hrănitoare. În plus portocala au efecte benefice asupra organismului ajutându-ne să ne menţinem tineri şi luptând împotriva infecţiilor.
Cristina Răscol