Alimente care ţin răceala la distanţă

549

alimentele si racealaaSuntem în sezonul rece, şi în acest timp şi riscul îmbolnăvirii este destul de mare, mai cu seamă că vremea ne joacă feste. Alimentaţia este un factor esenţial în preîntâmpinarea răcelilor sau gripelor şi, pe lângă medicamentele naturiste, răceala e ţinută la distanţă.

Dacă deja te confrunţi cu stări de răceală sau gripă iar apetitul este scăzut, urmează alături de medicaţie, o alimentaţie adecvată, importantă în lupta contra simptomelor răcelii. Apa şi ceaiul s-au dovedit a fi foarte utile. Dacă te hidratezi suficient, organismul va fi mai ferit de viruşi. Deci, iată despre ce alimente este vorba, pe care e bine să le consumi în această perioadă pentru a spune adio răcelii. Desigur, că pe listă o să găsim în primul rând legumele şi fructele, care reprezintă un scut împotriva răcelii, dar şi alte alimente sunt la fel de bune.

Miere

supa de pui2Acest aliment are acei antioxidanţi cu rol antibacterial, foarte buni în momentele de tuse, pentru dureri de gât şi decongestionarea căilor nazale.

Morcovi

Datorită betacarotenului, morcovii întăresc organismul şi îl protejează în sezonul rece.

Iaurt

Se ştie că iaurtul are în compoziţia lui o substanţă care luptă împotriva infecţiilor şi ajută la întărirea sistemului imunitar.

Usturoi

Această legumă combate stările febrile, datorită substanţelor antivirale şi antibacteriene conţinute. Usturoiul are în proporţie destul de mare sulf organic, care este un bactericid autentic, dar şi garlicină şi alicină, eficiente împotriva stafilococilor.

Mere şi citrice

De asemenea, acestea fortifică sistemul imunitar şi ajută organismul în lupta cu răceala şi în prevenirea acesteia.

Gutui

Prin consumul de gutui se ameliorează infecţiile respiratorii, chiar şi astmul.

Ridiche neagră

Sucul obţinut de la o ridiche neagră în care s-a pus puţină sare este un leac foarte bun împotriva afecţiunilor respiratorii, gâtului inflamat sau nasului înfundat.

Ardei gras

Această legumă conţine foarte multă vitamina C şi capsaicină, care este un bun analgezic natural.

Ciuperci

Datorită conţinutului de antioxidanţi şi selenium, ciupercile acţionează excelent când vine vorba de răceală, consumul lor având efecte antivirale şi antibacteriene.

Hrean

Hreanul combate si el răceala şi gripa, atât pe cale internă cât şi externă. Ca tratament intern se foloseşte siropul şi tinctura de hrean, iar extern, cataplasmele cu hrean sunt nemaipomenite.

Supa de pui

Un alt leac naturist contra răcelii este supa de pui, în care s-au folosit multe verdeţuri, un veritabil antibiotic natural, care, dacă se consumă caldă, eliberează căile respiratorii.

Măceşe

Atunci când ai de-a face cu gripa, răceala sau infecţiile acute ale căilor respiratorii, ceaiul de măceşe este minunat, datorită vitaminei C.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here