Alimente care ţin celulita departe

460
celulitaÎn această perioadă de iarnă, încă, nu ai ghinionul de a zări la orizont siluete mutilate de celulită, pentru că deh, vestimentaţia nu o permite, vara monstrul iese de sub haine.

Eşti indiferentă când nu citeşti etichetele produselor pe care le îndesi cu repeziciune în coşul de cumpărături, căci te grăbeşti să ajungi acasă, ca să vezi emisiunea preferată, eşti indiferent când apar semnele celulitei, şi mai cobori puloverul să nu se vadă, eşti indiferent când ţi se propune să schimbi ceva în stilul de viaţă şi nu o faci, eşti indiferentă când medicul îţi spune că ar trebui să renunţi la grăsimi, dar tu nu o vei face pentru că nici o secundă nu-ţi trece prin gând asta.
Si-atunci nu-i aşa că vina-ţi aparţine?
Singura consolare, atunci când vine vorba despre acest subiect, este că pot să aibă celulită atât top-modelele slabe-bat, cât şi doamnele mai plinuţe. Pentru că celulita nu are nici o legătură cu kilogramele în plus sau în minus.
Pentru a ţine sub control celulita trebuie eliminate pe cât posibil consumul alimentelor ce favorizează celulita, respectiv: alimente procesate (cu multă sare), cofeina, dulciurile, alcoolul, ţigările şi grăsimile nesănătoase. Ai putea ţine o astfel de dietă.
Şi dacă cuvântul dietă te sperie, sau include prea multe responsabilităţi, poţi, uşor-uşor să incluzi în alimentaţie următoarele produse.
Peştele
Spre deosebire de carnea roşie, pestele are o carne slabă, slabă în grăsimi şi dacă alegi un meniu cu peste gras eşti norocos. Omega 3 scrie pe el.
Cu toate că s-a vorbit câte-n lună şi stele despre grăsimile esenţiale sau acizii graşi omega 3, mulţi nu ştiu că aceştia ajută la absorbţia grăsimilor din organism, luptând astfel cu celulita. În plus, consumul de alimente cu omega 3 s-a dovedit că are un impact benefic asupra texturii pielii.
Apa
Vrei un aliment cu zero calorii? Îl ai mai sus. Ei bine, apa este un detoxifiant natural, care este la cuţite cu celulita. Alegând să bei apă, şi multă, elimini din toxinele acumulate în organism.
Dacă încerci să găseşti o definiţie a toxinelor, şi îţi este greu, ei bine ar trebui să înţelegi prin toxine substanţele acumulate din produsele alimentare nesănătoase. Aceste toxine favorizează apariţia celulitei. Şi pielea ta arată precum coaja de portocală.
Vegetalele
Cu cât vegetalele din farfurie sunt închise la culoare, cu atât conţin mai mulţi antioxidanţi. Aceste remedii naturale împotriva radicalilor liberi, îmbunătăţesc aspectul pielii. Cartofi prăjiţi cu brânza grasă? Înlocuieşte-i cu vegetale proaspete! Alegerea nu trebuie să fie una de moment, ci o strategie pentru o luptă pe termen lung împotriva celulitei.
Carne slabă
Bogată în amino acizi şi proteine, carnea slabă reprezintă un aliment ce nu trebuie să lipsească dintr-o dietă anticelulitică. Aşa că, lasă fripturile din carne grasă, pentru un meniu light.
Nucile
Unul-doi pumni plini cu mieji de nucă, atât este suficient pentru a te alimenta cu grăsimi sănătoase, mononesaturate, bune pentru inimă, dar şi împotriva celulitei tale. În plus, conţin şi proteine.
Care sunt rezoluţiile tale pe anul acesta? Cumva şi scăpatul de celulită?
Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here