Alimente care ţin cancerul departe

555

fructe de padureTot felul de cărţi şi materiale despre alimentele împotriva cancerului te pot face să crezi că această boală poate fi stopată doar mâncând mai bine. Dar nu e aşa simplu cum pare!

Cancerul nu îşi găseşte vindecarea pe cale naturală. Studiile relevă faptul că vitaminele scad riscul de cancer, dar nu există garanţii.

Dar ce poţi face este să adopţi o dietă compusă din cereale, legume şi fructe. Mai mult, încearcă să consumi:

Fructe de pădure

ciocolataAproape toate fructele de pădure conţin acid elagic şi anumiţi antioxidanţi polifenolici ce împiedică dezvoltarea tumorilor.

Ciocolata

Ciocolata cu conţinut mare de cacao are antioxidanţi polifenolici, pe care îi conţine şi ceaiul. Astfel de substanţe asigură protecţie împotriva bolilor cardiovasculare, accidentelor vasculare şi cancerului.

Ghimbir şi turmeric

Aceste două condimente sunt considerate medicamente. Ghimbirul este un excelent antiinflamator şi încetineşte procesul de evoluţie a cancerului. Turmericul datorită curcuminei, nimiceşte celulele canceroase. Nu ezita să le adaugi în mâncărurile tale!

Fasole şi linte

Aceste leguminoase conţin fitonutrienţi, care în urma examinărilor s-au dovedit a avea un rol bine definit în distrugerea ADN-ului, care are legătură cu cancerul. Alte avantaje mai vin şi din conţinutul de fibre, care au rolul de a reduce cancerele digestive (colon).

Ceai verde

În loc de cafea consumă ceai verde. Ceaiul are un conţinut mai mic de cafeină, şi mai mult decât atât nu dă voie înmulţirii celulelor tumorale la stomac şi plămân.

Peşte oceanic

Se recomandă consumul de somon, sardine şi macrou, deoarece au vitamina D, care scade riscul de cancer de colon şi de sân şi de asemenea măreşte rata de supravieţuire la persoanele care au cancer pulmonar.

Crucifere

Legumele înrudite cu varza (conopida, broccoli) sunt considerate anticanceroase prin prezenţa substanţelor naturale conţinute: diindolilmetan, sulforafan şi seleniu.

Beneficiem de prezenţa acestora mai mult prin mestecare decât prin digestie, din această cauză aceste legume nu se vor fierbe mult.

Legume

Aici ne referim la vegetalele cu frunze verzi, cum ar fi spanacul, stevia şi sfecla. Sunt bogate în beta-caroten, luteină, zeaxantină, antioxidanţi puternici care stopează evoluţia cancerului.

Vinul

Vinul roşu conţine în cea mai mare parte resveratrol din coaja strugurilor, care are acţiune anti-cancer şi este benefic pentru inimă dacă nu se abuzează de consumul lui.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here