Alimente care te scapă de surplusul de kilograme de pe burtă

404

burtaÎn ultima vreme se observă o predispoziţie a unui număr tot mai mare de români cu burtă. Persoanele slăbuţe cu ceva timp în urmă care te salutau degajând multă energie, acum par de nerecunoscut: grase. Aproape în totalitate schimbate. Cu mişcări greoaie. Este foarte uşor de înţeles că o dată cu acumularea kilogramelor în plus şi vioiciunea lor a dispărut.

Există persoane care se plâng, că nu au mâncat altfel de restul zilelor, altele încearcă să fie credibile, spunând că ele au mâncat mai puţin, si mare le este mirarea că arată aşa, acum. Dar, oare cum să credem că porţii mici de mâncare au dus la asemenea dezastru. Sincer n-aş prea crede. Pentru cei care recunosc că au o problemă, că burta a acumulat câteva kilograme bune, iată un top al alimentelor cele mai bune pentru burtă.

Migdalele

Migdalele se clasează pe primul loc în top. Experţii s-au gândit să includă în meniu grăsimile sănătoase, care să absoarbă surplusul de grăsime de pe burtă. Lucru pe care migdalele îl obţin fără prea mult efort, datorită vitaminei E şi grăsimilor mononesaturate. Deci, ocupă un loc binemeritat pe această listă.

Cea mai banală metodă prin care să adăugaţi migdalele în alimentaţie, este combinaţia de iaurt degresat cu fructe şi cu migdale. Poate să devină un minunat mic dejun. Şi trebuie să vă gândiţi şi la reducerea centimetrilor din talie care are legătură cu micşorarea porţiilor cu mâncare.

Avocado

Experţi în alimentaţie spun că avocado are în compoziţie substanţe care duc la arderea colesterolului mai repede decât alte fructe şi că, la fel ca migdalele, au grăsimi mononesaturate. Ei recomandă să se consume avocado în salate, sau pur şi simplu să vă pregătiţi un sandvis, care să conţină obligatoriu avocado.

Ciocolata neagră

Prezenţa unor substanţe în pudra de cacao, au un rol important în reducerea riscului bolilor de inimă-atac de cord, infarct, dar şi diabet. Există o strânsă legătură între burta, care atârnă dezagreabil stricând întreg look-ul, şi substanţele miraculoase din pudra de cacao.

Iată ce sfătuiesc anumiţi experţi să faceţi în ceea ce priveşte burta. Se va opta pentru un desert nutritiv din: câteva fructe de pădure, proaspete peste care să adăugaţi ciocolată caldă, neagră (1/4 de cană).

Uleiul de in

Acest ulei a mai fost lăudat până acum. Nu este prima oară când omega 3, din uleiul de in, este răspunzător pentru riscul scăzut de cancer, afecţiuni ale inimii şi Alzheimer.

Iar de burtă scăpaţi, dacă adăugaţi o linguriţă cu ulei de în smoothie şi îl beţi imediat.

Nucile de Macadamia

Le puteţi procura din hipermarket, aşa că nu trebuie să vă faceţi griji că nu le găsiţi.

Dar să ne referim strict doar la beneficiile aduse în urma consumului de nucile de Macadamia, când burta a acumulat prea multe kilograme. Fibrele! Fibrele din nucile de Macadamia stopează foamea. Deci, puneţi câteva în mâncare (în special când pregătiţi pui) sau în gustare, peste fructe şi iaurt.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here