Alimente care produc acid gastric

575

acid gastricExită anumite alimente care cauzează formarea de acid gastric, iar soluţia cea mai bună este de a evita astfel de alimente. Dar, am putea spune că e destul de greu de evitat deoarece cu astfel de alimente ne întâlnim în fiecare zi şi va fi nevoie de o mare voinţă pentru a ne înfrâna poftele.

Băuturile carbogazoase

Băuturile cu acid sunt primele care produc refluxul gastric. Bulele de aer se răspândesc în tot stomacul şi duc la creşterea presiunii refluxului, iar din această cauză medicii interzic consumarea unor astfel de băuturi. Cel mai bine ar fi ca în locul acestora să consumaţi ceaiuri, apă plată sau siropuri naturale.

Ciocolata

Acest desert preferat de foarte mulţi dintre noi nu este recomandat în acest caz deoarece datorită cofeinei şi teobrominăei, un stimulet din ciocolată produc refluxul gastric. Pe de altă parte, ciocolata conţine un nivel destul de mare de grăsimi, care favorizează apariţia acidului şi refluxului gastric. De asemenea, cantitatea mare de cacao care se găseşte în ciocolată poate duce şi ea în anumite situaţii la apariţia acidului gastric.

Alimentele prăjite

Alimentele prăjite se numără şi ele printre alimentele care produc acidul gastric, şi din această cauză nu trebuie consumate. Ele conţin şi foarte multe grăsimi care nu fac altceva decât să crească nivelul colesterolului.

Deci, modul cel mai bun pentru a pregăti carnea şi legumele, este fie la grătar, aburi sau prin fierbere.

Alcoolul

Berea, lichiorul şi vinul sunt băuturi care chiar dacă nu sunt acide, produc reflux gastric. Cel mult, poţi consuma un pahar dar fără să-l amesteci cu sucuri sau băuturi acidulate.

Produsele grase

Alimetele care conţin grăsimi favorizează apariţia acidului şi refluxului gastric. Ceea ce trebuie evitat sau consumat în cantităţi destul de mici sunt alimente precum brânza, untul, carnea grasă. De altfel la fel se va proceda şi cu mezelurile, carnea de vită, de porc sau miel.

Cofeina

O ceaşcă de cafea în fiecare zi este chiar indicată, dar dacă se depăşeşte cantitatea se produc şi probleme în ceea ce priveşte acidul gastric. Poţi substitui cafeaua cu ceai verde, ceai de muşeţel sau fructe.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here