Alimentaţia, răspunzătoare de sănătatea copiilor

446
imunitatea copiilorSunt copii care răcesc foarte rar, iar alţii care stau mai multe zile acasă decât la şcoală sau la grădiniţă din cauza afecţiunilor sezoniere – răceli, gripe, viroze. Pentru a-ţi creşte copilul sănătos, trebuie să-i întăreşti sistemul imunitar.

Alimentaţia este foarte importantă pentru întărirea sistemului imunitar al copilului. Ea începe din primele zile de viaţă prin alăptat. Prin intermediul laptelui matern bebeluşul primeşte primii anticorpi, care îl vor ajuta să-şi construiască un sistem de apărare. De aceea se recomandă alăptatul bebeluşului cel puţin şase luni, dacă este posibil un an.
Una dintre condiţiile esenţiale pentru păstrarea stării de sănătate a copiilor este asigurarea aportului zilnic de vitamine şi de minerale.
Astfel, din alimentaţie nu trebuie să lipsească vitamina C, care poate fi asimilată din citrice, din broccoli şi din pătrunjel, fierul, din peşte şi din fructele oleaginoase, calciul, care se găseşte din plin în lapte, în brânza tofu şi potasiul, asigurat prin consumul de banane şi de avocado.
Fructele de pădure au, de asemenea, o puternică acţiune antioxidantă şi sunt o alegere excelentă pentru a creşte imunitatea copilului. Ai grijă ca micuţul tău să aibă la fiecare masă legume şi fructe întrucât copiii care mănâncă multe legume şi fructe au un risc mic de a face cancer sau diabet de-a lungul vieţii şi îşi menţin o greutate optimă.
De asemenea, este bine să introduci surse probiotice în alimentaţia copilului. Diferite feluri de iaurturi conţin bacterii care ajută la întărirea sistemului imunitar.
Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here