Alerta alimentară cu privire la fructele importate din România, falsă

508

Fructe de pădure congelate care au fost importate din România, Polonia şi Bulgaria au fost retrase de la vânzare în Italia, după ce s-a descoperit că sunt contaminate cu virusul hepatitei A, potrivit unor informaţii introduse în sistemul european de alertă alimentară. Preşedintele ANSVSA, Vladimir Mănăstireanu, a declarat că în urma verificărilor făcute de instituţie nu a fost găsită „niciun fel de problemă” la exportatorul român.

„Este vorba de un mix de fructe provenit din trei ţări. România a trimis doar afine congelate, din informaţiile pe care le avem noi. Din verificările pe care le-am făcut, la exportatorul român nu există niciun fel de problemă. A fost o alertă pe sistemul rapid de alertă, ANSVSA ia imediat toate măsurile şi face anchetă”, a declarat preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Potrivit reprezentanţilor ANSVSA, este posibil ca lotul de fructe să fi fost contaminat la procesatorul italian care a realizat mixul retras ulterior de la vânzarea pe piaţa din Peninsulă.

Hepatita de tip A este o boala infecţioasă cauzată de acest virus, care se transmite prin alimente şi apă contaminată, având o perioadă de incubaţie între 15 şi 45 de zile.

Selecţie realizată de Daniela Scafeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here