Alergiile, tratate natural

550

alergiileContra alergiilor încearcă şi tratamente naturiste, dacă te numeri printre persoanele care nu reacţionează la medicamentaţia tradiţională. Mai mult, folosind tratamente naturiste pentru alergii este posibil ca factorii alergeni să se diminueze considerabil, fără a avea reacţii secundare (uscăciunea gurii şi somnolenţă), pe care le dau, de regulă, medicamentele clasice.

 

Tratamentele naturiste contra alergiilor sunt recomandate în special ca metodă de prevenire, pentru pregătirea corpului dinainte, dar fiind foarte bune şi pentru vindecarea alergiilor.

Iată ce trebuie să urmezi în cazul unui tratament naturist pentru alergii

Mănâncă alimente non-alergenice. Aşa cum spun specialiştii dacă vei mânca alimente care provocă alergii, sistemul imunitar va fi foarte solicitat şi va reacţiona şi la factori alergeni pe care de regulă îi tolera. Evită din alimentaţie grâul, produsele lactate, zahărul în cantităţi prea mari, în perioada în care sunt factori alergeni în mediu (polen, în special).

Puţină miere. Sfatul ar fi să alegi mierea provenită de la albinele care trăiesc în zona în care locuieşti. Mierea este un factor stimulator al imunităţii. O linguriţă de miere de albine, dimineaţa pe nemâncate, va aduce doze mici de alergen care vor scădea sensibilitatea faţă de respectivii alergeni. O linguriţă cu miere, dimineaţa este un tratament care trebuie început din iarnă şi continuat până vara.

alergiile 2Mai multă Vitamina C. Ceea ce este foarte important este că vitamina C este un antioxidant puternic care determină celulele să secrete mai puţină histamina atunci când intră în contact cu un alergen. Histamină este cauza neplăcutelor alergii, de la mâncărimi şi înroşiri oculare, la strănut, şi nas care curge destul de mult. Cantitatea de vitamina C recomandată pe zi poate ajunge şi până la 1500 mg.

Ceai de urzică. Substanţele conţinute de urzică au efect antialergen care se păstrează pe termen lung. Pentru nas foarte bună este apa de mare şi dar şi inhalaţii de aburi de apă fierbinte în care ai pus sare grunjoasă. Mineralele şi sarea calmează iritaţia mucoaselor.

Inhalaţii cu abur de uleiuri. Indicate sunt în special uleiurile de eucalipt (4 picături ulei de eucalipt, la un litru de apă fierbinte), ulei de arbore de ceai şi uleiul de rozmarin. Inhalaţiile se fac timp de 5-10 minute. Tratamentele naturiste pentru alergii dau rezultate numai dacă se perseverează. Chiar daca efectele nu se vad curând, tratamentele naturiste pentru alergii pot duce, în timp, la scăderea sensibilităţii şi la tratarea acestora.

Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here