Alegerile parlamentare, în linie dreaptă

1078

Perioada electorală aferentă alegerilor parlamentare din 6 decembrie a început deja de luni. Termenul limită de depunere a candidaturilor este 22 octombrie. Campania electorală va începe în 6 noiembrie.

Biroul Electoral Central se va constitui pe data de 11 septembrie. Patru zile mai târziu se poate depune la BEC protocolul de constituire a alianțelor electorale; 21 septembrie este termenul-limită până la care alegătorii cu domiciliul în țară și cu reședința în străinătate, precum și cei cu domiciliul în străinătate se pot înregistra în Registrul electoral cu adresa din străinătate cu opțiunea pentru votul la secția de votare sau cu opțiunea pentru votul prin corespondență.
Autoritatea Electorală Permanentă va întocmi pe 27 septembrie listele electorale permanente pentru votul prin corespondență. Urmează apoi pe 1 octombrie constituirea birourilor electorale de circumscripţie. Termenul limită de depunere a candidaturilor este 22 octombrie.
Imprimarea buletinelor de vot este stabilită pentru 21 noiembrie, iar pe 24 noiembrie constituirea birourilor electorale ale secțiilor de votare. Campania electorală începe pe 6 noiembrie și se încheie pe 5 decembrie la ora 7.00 dimineața.
Cetățenii sunt așteptați la vot pe 6 decembrie, între orele 7.00 și 21.00.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here