Alegerile din Turburea pun pe jar partidele politice!

740

primaria turbureaCandidaturile pentru funcţia de primar al comunei Turburea vor fi depuse în funcţie de sondajele de opinie făcute în localitate. Primul care a făcut un astfel de sondaj a fost PSD-ul, care, de altfel, îşi va anunţa în mod oficial candidatul la începutul acestei săptămâni. Aceeaşi tactică o va aplica şi PD-L-ul, în timp ce liberalii s-au bazat mai mult pe discuţii purtate cu electoratul. Alegerile pentru funcţia de primar din Turburea pun pe jar partidele politice. Organizarea campaniei electorale în comună dă peste cap programul responsabililor de zonă.

Aceştia vor trebui să renunţe la concediile de vară programate sau vor trebui, în cel mai rău caz, să-şi găsească înlocuitori de încredere care să coordoneze acţiunea. Campania se va desfăşura în perioada 8-22 august şi va fi una dintre cele mai acerbe campanii, mai ales că astfel, va fi luat pulsul electoratului pentru prezidenţialele din toamnă.

PSD-ul vrea să câştige cu orice preţ
ciprian florescuSocial-democraţii vor anunţa cel mai târziu mâine, care este persoana ce îşi va depune candidatura din partea PSD. Una din variante este Teodor Iloiu, fostul primar care a pierdut la alegerile locale din vara anului trecut în faţa lui Daniel Adrian Ursulescu, candidat din partea PNL. Însă, pe lista de opţiuni se află şi alţi membri ai partidului din zonă, Iloiu neavând suficient credit în faţa liderilor de la Tg-Jiu. Pierderea în faţa rivalilor liberali din iunie 2008 nu a fost uitată de membrii PSD Gorj: “Vrem să câştigăm alegerile din Turburea. Luni sau cel mai târziu marţi, vom anunţa care este candidatul nostru. Va trebui să ne organizăm foarte bine pentru această campanie deoarece majoritatea activiştilor noştri de partid vor fi plecaţi în vacanţă” declara Ciprian Florescu, purtătorul de cuvânt al PSD Gorj. Responsabilii de zonă ai organizaţiei social-democrate sunt consilierii judeţeni Tudor Băloi şi Scarlat Iriza.
PD-L nehotărât
La bursa zvonurilor, s-a auzit că soţia fostului primar, Dana Ursulescu ar candida pentru primul scaun al comunei pe listele acestui partid, însă nu s-a confirmat nimic oficial.
În tabăra democrat-liberală nu a fost încă stabilită nicio candidatură. Organizaţia se va hotărî în urma unui sondaj de opinie, pe care PD-L îl va face în Turburea în zilele următoare. Pedeliştii au aflat de sondajul social-democraţilor şi vor, la rândul lor, să aibă date concrete referitoare la gradul de simpatie al posibililor candidaţi. Surse din interiorul partidului spun că sondajul se va realiza cu ajutorul câtorva studenţi. De altfel, democrat-liberalii recunosc că, cea mai mare problemă în rautalegerile la Turburea , va fi candidatura Danei Ursulescu, soţia fostului primar. Aceasta se bucură de o mare popularitate în rândul electoratului din zonă.
PNL-ul îşi face tactica pentru alegeri
PNL Gorj speră la un câştig zdrobitor în faţa celorlalte organizaţii politice, venind pe listă cu candidatura Danei Ursulescu, soţia fostului primar. Liderii de la Târgu Jiu au purtat discuţii preliminare cu aceasta, după cum a declarat Ion Răuţ, purtătorul de cuvânt al PNL Gorj. “Doamna Ursulescu va candida pe listele PNL. Am preferat să nu insistăm prea mult cu discuţiile politice cu dumneaei şi să aşteptăm să se ocupe de obiceiurile creştine care trebuiesc îndeplinite dup înmormântarea soţului, răposatul Dan Ursulescu. Zvonurile care au apărut în presă până acum , au fost pure intoxicări gândite de şmecherii de la PD-L”, afirma Ion Răuţ.
După un an de zile, liberalii se văd nevoiţi să mai dea iarăşi o bătălie politică. Trecerea primăriei Turburea sub culoarea politică a PNL Gorj, nu a fost de lungă durată din cauza unui moment nefast. Daniel Adrian Ursulescu a decedat într-un accident de maşină, interimatul asigurându-l în prezent viceprimarul Toma Stamatoiu.
Prefectura pregăteşte logistica
Instituţia Prefectului a anunţat deja data alegerilor din Turburea. Prefectul, Ion Florescu, a emis ordinele pentru numerotarea Circumscripţiei Electorale Turburea cu numărul 65, pentru aprobarea programului calendaristic al desfăşurării procesului electoral şi pentru aprobarea modelului de ştampilă. Au fost delimitate 5 secţii de votare, în cadrul cărora îşi vor exercita dreptul la vot, pe 23 august, peste 3500 de locuitori.
Oana Paloş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here