Alegeri pentru Biroul de Presă al CNE

481

Consiliul Național al Elevilor (CNE) din România organizează și în acest an alegeri pentru Biroul de Presă, în vederea selectării unei echipe care să asigure  buna funcţionare a Secretariatului de Educaţie şi Comunicare (Relaţii Externe). În perioada 28 martie-8 aprilie, orice elev poate candida pentru unul dintre posturile de responsabil online, grafic, redactor și web-developer.

Cei care doresc să candideze pentru unul dintre aceste posturi trebuie doar să își creeze un cont pe wedu.ro, platforma suport a CNE și să completeze formularul de aplicație online. După depunerea aplicației pe platforma-suport, candidații vor susține interviuri pe skype, mai apoi anumite probe practice ce vor fi anunțate.
Pentru postul de redactor pot candida doar elevii de clasa a IX-a sau a X-a, pentru continuitatea și bunul mers al procesului de ”know-how”. Candidații trebuie să știe că fișa postului include sarcina de a redacta comunicatele de presă emise de organizaţie, respectiv diverse ştiri şi interviuri, dar și asigurarea finisării, în conținut și formă, a unor pasaje de texte destinate publicării, în numele Consiliului Naţional al Elevilor. Se mai organizează alegeri pentru ocuparea a două posturi de responsabili online (delegaţi să întreţină conturile Consiliului Naţional al Elevilor în mediul online, să disemineze informaţiile, să actualizeze constant site-ul oficial, reţele de socializare și să monitorizeze aparițiile în presă și activitatea în social-media a Consiliilor Județene ale Elevilor), un post de designer grafic (această funcţie se rezumă la realizarea succesivă a diferitelor imagini pentru principalele proiecte şi campanii ale Consiliului Naţional al elevilor, precum şi pentru conturile din mediul online) și un post de web developer.
Candidații pentru redacție vor avea 24 de ore pentru a trimite comunicatul de presă, iar candidații pentru responsabil designer graphic(+ prezentarea unui portofoliu cu lucrarile pe care le-ati realizat pana acum) și web developer, 72 de ore de la momentul anunțării probei practice.
Toate acestea vor fi trimise la adresa contact@consiliulelevilor.org, precizând în conținutul e-mailului numele, prenumele și numărul de telefon, iar în titlu, funcția pentru care candidează.

”O modalitate excelentă de a învăța lucruri noi”
Biroul de Presă al CNE a fost înființat în urmă cu câțiva ani, din ”necesitatea unei promovări echilibrate, uniforme, respectiv constante a activităților Consiliului Național al Elevilor și a pozițiilor acestuia”.
”Experienţa pe care o vei acumula ca membru al Biroului de Presă din cadrul Consiliului Naţional al Elevilor îţi va permite dezvoltarea succesivă a unor abilităţi de comunicare şi relaţionare. Este o modalitate excelentă de a învăţa lucruri noi şi de a lucra în echipă. Toate acestea presupun un nou concept, şi anume cel al educaţiei nonformale, un concept care îşi propune să revoluţioneze sistemul educaţional din România. Această experienţă poate reprezenta o etapă premergătoare în dezvoltarea ta profesională, o experienţă în domeniile relaţiilor publice şi ale comunicării. De asemenea, această activitate îţi va permite să parcurgi un proces complex de autocunoaştere, care îți va testa limitele și te va ajuta să-ți descoperi noi aptitudini”, le transmit elevilor reprezentanții CNE.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here