Alegeri, la Ordinul Asistenţilor Medicali Gorj

585

Începând de ieri şi până pe data de 18 octombrie, filiala gorjeană a Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România (OAMGMAMR) se află în proces electoral. În această perioadă vor fi desemnaţi reprezentanţii asistenţilor în Adunarea Generală Judeţeană, Consiliul şi Biroul Judeţean. Alegerile se desfăşoară pe liste, în fiecare unitate sanitară din judeţ.

Mandatele de patru ani ale actualilor conducători ai Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România au expirat, impunându-se noi alegeri. Potrivit reprezentanţilor OAMGMAMR Gorj, alegerile se desfăşoară după un calendar stabilit la nivel naţional pentru toate judeţele ţării. „Conform calendarului, între 11-12 octombrie se depun candidaturile, începând cu ora 8 dimineaţa. Regulamentul este naţional, cu avizul Ministerului Sănătăţii, şi se desfăşoară în acelaşi mod în toate judeţele ţării. Pe 16 vor avea loc alegerile; regulamentul prevede că dacă nu se întrunesc 2/3 din numărul total al reprezentanţilor, al membrilor, alegerile se repetă pe 23 octombrie, sub aceeaşi formă. Diferenţa este că de data aceasta, rezultatul va fi validat indiferent de numărul participanţilor la vot trecuţi pe liste”, a explicat Lucian Cârstoiu fostul preşedintele al OAMGMAMR Gorj.
După alegerea membrilor în Adunarea Generală, urmează a fi aleşi membri în Consiliul Judeţean şi Biroul Judeţean – preşedintele, trei vicepreşedinţi şi un secretar de birou. După ce a condus timp de 4 ani filiala gorjeană a Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, Lucian Cârstoiu este pregătit să între din nou în cursa electorală pentru şefie OAMGMAMR Gorj.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here