Alege costumul de baie potrivit

418

costum d baieGrăsuţe, cu sâni mici dar cu şolduri voluptoase, cu burtică dar cu un piept generos, băieţoase şi cu picioare lungi, pentru fiecare dintre ele se găseşte costumul de baie potrivit.

Căutarea costumului de baie este de fiecare dată, o încercare grea. Îţi pui în fiecare vară aceleaşi întrebări: slipul să fie cât mai decupat sau să arate ca un pantalon scurt? Sutienul să fie cu bretele sau fără, prins după ceafă, să aibă sau nu push-up? Să fie întreg sau din două piese? Într-o singură nuanţă sau să fie cu imprimeuri ? Acestea sunt câteva dintre numeroasele întrebări pe care ni le punem atunci când trebuie să ne alegem costumul de baie.

De aceea, am găsit şi câteva soluţii pentru această problemă.

Silueta triunghi, cea cu sâni mici, talie evidenţiată, bazin lat. În această situaţie se va alege un costum de baie care să re-echilibreze volumul părţii inferioare a corpului. Dacă vei opta pentru un costum de baie în două piese, ideal ar fi să alegi unul cu un decolteu în V, care să aibă sutienul cu cupe triunghiulare. Poţi alege şi un sutien cu perniţe adăugate în cupe şi care să se prindă după ceafă. Slipul trebuie să fie cu croială clasică, gen chilot. Cel care se aseamănă cu pantalonul scurt va da senzaţia de lăţire a bazinului şi mai mult şi va da şi senzaţia de picioare scurte

Dacă optezi pentru un costum de baie întreg, cel mai indicat ar fi cel cu slipul răscroit şi cu un decolteu pronunţat. Poţi alege şi un costum întreg din două culori: în zona bustului să fie mai deschisă sau imprimată; iar cea închisă peste abdomen şi zona bazinului.

Silueta clepsidră este cea cu sânii destul de plini, o talie de viespe şi şolduri feminine. Deşi e bine proporţionată, într-un costum de baie nepotrivit va părea scundă şi rotofeie. De aceea, costumele de baie pentru această siluetă va trebui să evidenţieze formele naturale. La costumul din două piese, sutienul trebuie ales cu cupe triunghiulare sau clasice, dar neapărat cu bretele puţin mai late sau legate după gât (pentru a susţine sânii). Slipul poate să fie cu şireturi laterale dar poate să fie şi tip pantalon scurt pentru a evidenţia frumuseţea picioarelor, într-o singură culoare. Dacă îţi place mai mult costumul de baie întreg, alege unul cu sutienul cu cupe triunghiulare, dar poţi purta şi unul gen înotătoare cu decolteu rotund sau în V, cu decolteu foarte adânc în spate şi cu bretele subţiri.

Silueta de “triunghi inversat” are o conformaţie atletică, masculină: umerii mult mai laţi decât şoldurile, sânii sunt fie prea mici, fie prea mari, dar picioarele rămân suple. Varianta ideală a costumului de baie este cea care trebuie să îngusteze vizual pieptul şi să lăţească şoldurile. Dacă vei alege costumul din două piese slipul – pantaloni scurţi sau un chilot retro, cu talia înaltă şi puţin răscroit pe picior. Pentru sutien, alege unul care să îţi pună sânii în valoare. Dacă te orientezi spre unul dintr-o bucată, alege unul cu decolteu în V sau cu sutien cu bretele distanţate.

Silueta rotundă este cea cu sânii mari şi pulpele durdulii, iar talia prea puţin vizibilă. Costumul de baie va trebui să-ţi evidenţieze mai bine talia dar punând în valoare şi restul siluetei tale. Indicat pentru această conformaţie este costumul de baie întreg, care să aibă cupe şi bretele care să îţi susţină bine sânii. Alege modele cu imprimeuri sau desene diagonale, care să atragă atenţia asupra zonei taliei tale. Dacă eşti adepta costumelor din 2 piese, sutienul este cel mai important, vei avea nevoie de cupe mari; slipul indicat va avea talia mai înaltă.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here