ALDE Tismana moare și președintele Remetea îi aprinde lumânarea! Fostul viceprimar, sub un contract de 100.000 euro cu Primăria Timișoara și sub total dezinteres cu Primăria Tismana

1409

Organizația ALDE Tismana, condusă de fostul viceprimar Petre Remetea, nu este capabilă, de aproape nouă luni de zile, să numească un viceprimar în localitate, din rândul celor doi aleși pe care îi are în Consiliul Local. Asta, pentru că Remetea, care s-a ales cu dosar penal în urma activității sale scurte în administrația publică, nu mai este deloc interesat de politica locală, acesta punând afacerile firmei familiei sale pe primul plan. De altfel, Elimastro SRL, firma administrată de soția lui Remetea, a semnat cu nici două luni în urmă un contract de 100.000 euro cu Primăria Timișoara, banii fiind mai satisfăcători decât ajutorul ce-l poate oferi fostul viceprimar, printr-o simplă numire, administrației din Tismana. Șocant este că nici măcar conducerea ALDE Gorj nu trece peste dezinteresul lui Remetea, permițând ca alianța PSD-ALDE din Consiliul Local Tismana să fie la un pas de rupere.

Din vara lui 2016 până în luna noiembrie, alianța PSD-ALDE din Consiliul Local Tismana a funcționat ca unsă. Asta deoarece, liderul ALDE Tismana, Petre Remetea, acceptase să facă echipă cu primarul social-democrat Marian Slivilescu, din postura de viceprimar, afacerea personală, adică firma ELIMASTRO SRL, înregistrată în satul Costeni din Tismana, trecând-o pe numele soției. În cele câteva luni de administrație publică, Remetea nu s-a ocupat însă, din păcate, de problemele comunității, acesta fiind prezent zilnic în șantierele deschise de firma trecută pe numele nevestei, pe raza comunei Padeș. Prezența vicelui la lucrările parafate de ELIMASTRO cu Primăria Padeș i-au adus însă un dosar penal, iar când procurorii l-au anunțat că este urmărit penal a demisionat din funcția de viceprimar de Tismana și a ieșit și din Consiliul Local. A rămas însă, în continuare, președinte al organizației ALDE Tismana, poziție onorifică, se pare, deoarece nici la nouă luni după demisia sa, filiala nu a decis care dintre cei doi consilieri ar fi trebuit să-i ia locul.

“Dacă nici în august nu stabilesc viceprimarul ALDE, o să-l numească PSD-ul!”
Primarul orașului Tismana, Marian Slivilescu, susține că situația a devenit de netolerat, asta deoarece are nevoie de un coechipier cu care să realizeze proiectele pe care le-a prezentat electoratului din localitate. “Am vorbit cu mai mulți reprezentanți ai ALDE legat de această problemă. Am discutat cu domnul Remetea, cu domnul Ninel Muja, solicitându-le tuturor să decidă pe cine vor ei viceprimar, asta deoarece am nevoie de un om de bază lângă mine. Sunt plecat din localitate, iar în lipsa mea trebuie să am un viceprimar care să semneze documente, realizarea programului normal de la primărie este premeditat din lipsa viceprimarului, ce să mai spun de proiecte de drumurile care sunt de făcut. Mai mult, localnicii vorbesc pe această temă.. Din păcate, cu toți din ALDE cu care am vorbit mi-au cerut să aștept de parcă nu se înțelege urgența. La ședința de CL din august, dacă ALDE nu pune un proiect de hotărâre în acest sens, anunț de acum că o să îl pună PSD și vom vedea apoi. PSD are cinci consilieri și un independent”, a explicat primarul de Tismana.
Edilul Slivilescu a subliniat că ALDE are în consiliu un cadru didactic care ar avea salariul mai mare la primărie decât la catedră și un patron de firmă, unul dintre cei doi putând fi, cu acordul ALDE Tismana, viitorul său viceprimar. “Am încercat să le spun tuturor că poziția de viceprimar este una care te scoate în față și aduce avantaje ALDE, dar, din păcate, se pare că nu se înțelege. Alianța PSD-ALDE se poate rupe în august”, a avertizat primarul PSD.

Remetea și-a mutat firma din Tismana la Târgu-Jiu
În ce privește interesul lui Petre Remetea pentru administrația locală, acesta este mai mult decât evident dacă ne gândim că a mutat sediul firmei sale din Tismana la Târgu-Jiu. Nedorind să mai plătească taxe și impozite locale în Tismana, deși cu banii astfel colectați comunitatea ar fi prosperat, Remetea a preferat să facă asta în municipiu, ELIMASTRO SRL devenind firmă cu sediul în Târgu-Jiu. Aici se vor duce de altfel, taxele și impozitele rezultate din ultimul contract semnat de firma lui Remetea la Timișoara de exemplu. Asta deoarece cu nici două luni în urmă, firma ELIMASTRO SRL din Târgu-Jiu, aparținând familiei fostului viceprimar de Tismana, Petre Remetea, condusă în prezent de soția liderului ALDE, Corina Remetea, a reușit să pună mâna pe un contract de 100.000 euro cu Primăria Timișoara. Este vorba despre reabilitarea și dotarea cu instalații a atelierului Colegiului Tehnic Energetic “Regele Ferdinand I” din Timișoara, firma oferind un preț cu peste 20.000 de euro mai mic decât cel estimat.
De altfel, Primăria Timișoara a scos la licitație pe SEAP, în noiembrie 2016, reabilitarea clădirii atelierului Colegiului Tehnic Energetic “Regele Ferdinand I”, de pe strada Renașterii. Lucrarea este considerată, în localitate, drept una dintre cele mai importante investiții în învățământul preuniversitar pe anul în curs.

Lucrări realizate în patru luni
Suma estimată era de 549.875 de lei, cu tot cu TVA, adică puțin peste 120.000 euro. Au depus oferte trei firme, iar pe 9 mai 2017 a fost desemnat câștigătorul, pe criteriul celui mai mic preț oferit. Licitația a fost câștigată de SC Elimastro SRL, care va face lucrarea la un preț de 435.778 de lei, cu tot cu TVA. “În baza contractului care se va încheia vor fi executate lucrări de construcții și refacere atât asupra clădirii atelier-școală din incinta Colegiului Tehnic “Regele Ferdinand I”, str. Renașterii, nr.24/A, cât și asupra tuturor instalațiilor aferente acestei clădiri. Lucrările vor fi realizate în conformitate cu cerințele documentației tehnice și vor fi realizate în maximum 4 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor”, spun reprezentanții Primăriei Timișoara, citați de presa locală.

Firma la care a prestat deputatul Văcaru, abonată la bani publici
Firma Elimastro SRL este una abonată la lucrări din bani publici. De altfel, fostul administrator, acum lider al ALDE Tismana, care a renunțat la afacere, după ce a intrat în administrație, a avut lucrări similare și pe când era membru al PNL, dar și consilier personal al primarului din Tismana, Marian Slivilescu, în mandatul 2012-2016.
La această societate comercială a fost angajat, la un moment dat, și deputatul Alin Văcaru, fost prefect de Gorj, coordonatorul PSD pe zona Tismana.
Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj are în cercetare, din septembrie 2016, un dosar penal înregistrat pe numele primarului PNL din Padeș, Antonie Serafim, dar și pe numele viceprimarului ALDE de la Tismana, Petre Narcis Remetea. Serafim este acuzat că ar fi facilitat adjudecarea unor licitații, pe rețeaua de învățământ școlar local, în valoare de aproximativ 170.000 de lei, pentru firma familiei Remetea, pe atunci viceprimar de Tismana.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here