Albirea dentară

754
Aflată în practica stomatologică de mai mult timp în ţări din vest, cosmetica dentară câştigă din ce în ce mai mult teren şi în România. Una dintre cele mai obişnuite operaţii de cosmetizare a zâmbetului, uşor de aplicat şi cu rezultate vizibile şi durabile este albirea dentară. Simpla periere a dinţilor nu poate preveni colorarea dintelui în galben închis pe măsură ce avansăm în vârstă. Vă puteţi peria o zi întreagă, dar, cu siguranţă, nu veţi obţine o albire a dinţilor!

Este momentul în care albirea profesională intervine în sprijinul dorinţelor dumneavoastră de a vă îmbunătăţi aspectul estetic dentar.

Procesul de albire nu va reuşi să îndepărteze petele negre datorate obturaţiilor (“plombelor”) vechi de amalgam, acestea putând fi îndepărtate doar prin înlocuirea lor cu ajutorul materialelor composite albe sau prin încrustaţii ceramice realizate la culoarea dintelui. De asemenea, albirea nu va putea îndepărta petele datorate fluorozei (intoxicaţie cu fluor) sau petele apărute în urma tratamentelor cu Tetraciciline efectuate în copilărie, acestea putând fi ascunse doar cu ajutorul faţetelor ceramice sau a coroanelor integral ceramice.
Metode şi produse de albire a dinţilor
Pastele de dinţi cu efect de albire reuşesc să îndepărteze petele recente datorate unei mese ce a cuprins alimente colorate de genul spanacului, salatelor verzi, sosurilor roşii, vin roşu, cafea, ingerate proaspăt.
Gelurile de albire pentru acasă le puteţi obţine doar de la medicul stomatolog în funcţie de cauza colorării dinţilor şi vor fi aplicate timp de mai multe zile câte 4-8 ore pe zi, în funcţie de concentraţia gelului, care poate fi peroxid de hidrogen sau peroxid de carbamidă (10-16%) până la obţinerea unei nuanţe acceptate de către pacient, dar nu mai mult de două săptămâni.
Gelurile de albire pentru utilizarea în cabinet au o acţiune mult mai rapidă (45-90 minute) şi sunt tot peroxizi, dar cu o concentraţie de 35-36%. Vor fi aplicate STRICT sub supravegherea medicului stomatolog, în cabinet, cu protecţie gingivală.
Efectul este imediat, pacientul fiind beneficiarul unui nou “look” în timp record.
Albirea cu ajutorul plasmei (ZOOM) este realizată cu ajutorul gelurilor de peroxid de hidrogen activate de radiaţia luminoasă cu o intensitate şi durată controlate, de altfel, cea mai eficientă şi rapidă metodă de albire (aproximativ 45 minute) în cabinetul stomatologic.
Toate metodele de albire profesionale beneficiază, după procesul în sine, de tratamente destinate desensibilizării, astfel încât confortul ulterior să fie pe măsura efectelor cosmetice obţinute. Aceste tratamente sunt realizate strict cu ajutorul produselor profesionale pe care le puteţi găsi numai în clinicile stomatologice de top.
Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here