Ajutoarele de şomaj şi pensie se plătesc în Gorj fără întârziere

408
Având în vedere criza politică actuală şi starea financiară a statului român, zvonul că există posibilitatea întârzierii sau chiar a neplătirii a pensiilor şi a ajutoarelor de şomaj către beneficiari nu a pus pe gânduri instituţiile judeţului Gorj.

Astfel, cel puţin momentan, există bani în „vistieriile” Casei de Pensii şi a Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj.

„AJOFM Gorj are bani în cont atât pentru plata lunară aferentă şomerilor, cât şi pentru salariile personalului. Criza financiară nu a afectat aceste plăţi, neînregistrându-se până în prezent întârzieri”, ne-a declarat Ana Maria Niculescu, purtător de cuvânt al AJOFM Gorj. Tot aceeaşi situaţie se înregistrează şi la Casa de Pensii Gorj, acolo unde există un grafic cu plata pensiilor, iar banii ce trebuie distribuiţi pentru luna aceasta deja se regăsesc în grafic. „Sunt bani în conturi, vom face distribuţia în mod normal, singurele întârzieri posibile fiind cele ale pensionarilor care nu au dosarele complete”, ne-a asigurat Rodica Ghimişi, director coordonator al instituţiei. Totuşi, aceasta nu a ştiut să precizeze dacă pensiile vor fi afectate în luna decembrie sau banii vor fi insuficienţi pentru plata acestora către beneficiarii gorjeni. La nivelul judeţului Gorj există înregistraţi în evidenţele Casei Judeţene de Pensii aproximativ 100.000 de pensionari.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here