Ajutoare oferite unor bătrâni izolați pe munte

2327

Inițiativă demnă de toată lauda a unor tineri din județul nostru care, duminică, profitând de vremea frumoasă, au mers într-un sat izolat din zona montană a Mehedințiului pentru a duce acolo ajutoare, în special alimente, unor bătrâni uitați de lume.
Reprezentantul pescarilor gorjeni, Claudiu Fiu, a fost cel care a venit cu ideea pe Facebook de a îmbina utilul cu plăcutul și i-a îndemnat pe cei dornici să meargă, duminică, la Ineleț în mijlocul naturii să aducă și câteva alimente, fructe sau legume pentru cei 15 bătrâni care mai trăiesc pe acolo în case extrem de izolate. Accesul spre sat se face cu ajutorul unor scări de lemn, aceasta fiind singura modalitate de a urca oarecum în siguranță spre casele aflate în creierul munților. Ideea a prins repede în mediul on-line și inclusiv tineri din Argeș sau Dâmbovița li s-au alăturat gorjenilor dornici să facă și o faptă bună, dar și să profite de vremea frumoasă din mijlocul iernii.
Au mers cu toții și s-au întâlnit cu bătrânii din acest colț uitat de lume aducându-le nu doar proviziile necesare pentru restul iernii, ci și bucuria revederii cu niște persoane care vin din lumea civilizată. Bătrânii din Ineleț coboară rar de tot din cătunul lor în localitățile din apropiere pentru a se aproviziona. Au de parcurs kilometri întregi pe jos, pe lângă urcatul scărilor de lemn de pe versant și, de aceea, aprovizionarea cu cele necesare este mereu o problemă, dată fiind și vârsta pe care o au.
Cel mai tânăr dintre locuitorii Inelețului a împlinit 60 de ani, iar cea mai vârstnică locuitoare trece de 86 de ani. Oamenii s-au bucurat nespus cu cei care au decis să îi viziteze, proviziile primite acum fiindu-le suficiente pentru următoarele 2-3 luni, fiind suficient cât să treacă iarna în condiții mai bune, mai ales că de acum încolo sunt așteptate și ninsori în acea parte a țării.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here