Ajutoare excepționale pentru producătorii agricoli din sectorul vegetal. Peste o mie de cereri depuse la Gorj

1179

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Gorj a primit, în perioada 19 august – 2 septembrie, peste o mie de cereri de solicitare a ajutorului excepțional acordat producătorilor agricoli din sectorul vegetal.
Este vorba despre asigurarea unui grant financiar producătorilor agricoli din sectorul vegetal, pentru susţinerea unor cheltuieli angajate în perioada 24 februarie – 12 august 2022, cu achiziţia de resurse materiale, respectiv de produse fertilizante și/sau produse de protecţie a plantelor și/sau motorină, necesare în anul 2022 pe suprafeţele cu plantaţii pomicole pe rod și/sau cu arbuști fructiferi și/sau cu plantaţii viticole pe rod cu struguri pentru vin, care utilizează eficient resursele, gestionează nutrienţii și aplică metode de producţie favorabile mediului și climei prin activitatea agricolă de întreţinere a plantaţiilor pe care o desfășoară, anunță APIA.
Până la data de 2.09.2022, inclusiv, la Centrul județean Gorj al APIA, s-au depus 1.183 de cereri, suma solicitată fiind de 579.267 lei. În total este vorba de o suprafață de 662 de hectare, din care plantaţii pomicole – 455 ha, plantații viticole – 135 ha și arbuști fructiferi – 72 ha.
Grantul financiar este în cuantum de 875 lei/ha, echivalentul sumei de 176,80 euro/ha. Cererea unică de plată nu poate depăși valoarea maximă de 175.000 lei/beneficiar. „În cazul în care suma de plată calculată prin înmulţirea grantului financiar unitar, exprimat în lei/hectar, cu suprafaţa declarată cu plantaţii pomicole pe rod și/sau cu arbuști fructiferi și/sau cu plantaţii viticole pe rod cu struguri pentru vin, din cererea unică de plată 2022, exprimată în hectare, este mai mare decât valoarea totală a documentelor justificative depuse pentru resursele materiale achiziţionate, atunci se aprobă suma reprezentând valoarea totală a documentelor justificative. În cazul în care sumă calculată este mai mică decât valoarea totală a documentelor justificative depuse pentru resursele materiale achiziţionate, atunci se aprobă această sumă calculată”, potrivit APIA Gorj.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here