Ajutoare de urgenţă pentru familii din Gorj

400

Guvernul a aprobat, ieri, o hotărâre privind acordarea unor ajutoare de urgenţă în sumă totală de 1.761.000 de lei. Aceste ajutoare vor sprijini 844 de familii şi persoane singure, afectate de calamităţi naturale, incendii ori probleme grave de sănătate ce pot conduce la riscul de excluziune socială.

Actul normativ acordă suma de 1.422.100 de lei astfel: unui număr de 11 familii aflate în situaţii dificile cauzate de calamităţi naturale, inundaţii şi alunecări de teren, din judeţele Hunedoara, Mureş, Neamţ, Satu Mare, Teleorman şi Vrancea; unui număr de 21 de familii afectate de incendii, din judeţele Bacău, Buzău, Giurgiu, Ialomiţa, Iaşi, Neamţ, Satu Mare, Suceava, Vrancea şi din municipiul Bucureşti; unui număr de 346 de familii și persoane singure care se confruntă cu situaţii deosebite cauzate de starea gravă de sănătate, sărăcie extremă, ori alte cauze care pot conduce la excluziunea socială, din judeţele: Arad, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Brăila, Braşov, Buzău, Călăraşi, Caraş-Severin, Constanţa, Dâmboviţa, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Maramureş, Mureş, Neamţ, Olt, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiş, Vâlcea, Vaslui, Vrancea şi în municipiul Bucureşti.
În plus, actul mai prevede ca ajutoare de urgenţă în valoare de 104.100 de lei să fie direcţionate către 136 de familii şi persoane singure din judeţul Sălaj, iar un ajutor în valoare de 234.800 de lei să fie acordat pentru 330 de familii şi persoane singure din judeţul Neamţ. Aceste persoane au fost afectate de precipitaţiile abundente însoţite de grindină, produse în lunile mai – iulie 2015.
Beneficiarii acestor ajutoare au fost identificaţi în urma anchetelor sociale realizate de Agenţiile judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială, respectiv a municipiului Bucureşti. Aceste ajutoare de urgenţă se plătesc din fondurile prevăzute cu această destinaţie în bugetul Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here