AJOFM îi învaţă limba engleză pe şomeri

404
Luna aceasta, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj organizează cinci cursuri de formare profesională. Doar două dintre ele, pentru meseriile de agent de pază şi ordine şi comunicare în limba engleză, se vor efectua, strict, la sediul Agenţiei de la Târgu-Jiu.

Cursurile pentru meseriile de zidar, pietrar, tencuitor se vor ţine la Penitenciarul din Târgu-Jiu, iar cei care vor să lucreze în comerţ pot face cursuri la Târgu-Jiu şi Rovinari. De asemenea, un alt curs organizat de AJOFM este acela de operator introducere, validare şi prelucrare date, care se va ţine la sediile locale din Rovinari, Târgu-Jiu şi Motru.
Serviciile de formare profesională se asigură gratuit pentru şomerii indemnizaţi şi pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, înregistrate în evidenţele AJOFM GORJ. Înscrierile pentru cursurile de calificare, precum şi orice alte informaţii referitoare la formarea profesională se pot obţine de la sediul AJOFM GORJ din Târgu-Jiu, camera 5, str. Lt. Col. Dumitru Petrescu nr.1 sau de la agenţiile locale şi punctele de lucru din teritoriu. În prezent, AJOFM Gorj are în derulare 21 cursuri de formare profesională la care sunt înscrişi 543 de cursanţi, dintre care 369 sunt şomeri indemnizaţi, 138 sunt neindemnizaţi, 30 sunt persoane aflate în detenţie, şi şase sunt cetăţeni care au ales să urmeze cursuri cu plată.
Sute de locuri de muncă în Italia
Săptămâna aceasta, AJOFM Gorj, prin serviciul de ocupare EURES, oferă 530 locuri de muncă vacante în Italia în următoarele meserii: 20 de posturi de bucătar şi ajutor de bucătar, 90 de spălători de vase, 150 de cameriste, 35 de personal de întreţinere, 160 de ospătari, 25 de portar, 35 de recepţioneri şi 15 de hamal. Cei interesaţi sunt aşteptaţi la sediul instituţiei, cu un CV, şi pentru a răspunde la câteva întrebări legate de meseriile în care au mai activat şi dacă au cunoştinţe cel puţin minime de limba italiană.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here