AJOFM Gorj şi cursanţii săi

535
Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj anunţă faptul că în luna aceasta organizează cursuri de: lucrător în comerţ, cofetar-patiser, precum şi de operator introducere-validare-prelucrare date. Persoanele care beneficiază de indemnizaţie de şomaj sunt obligate să participe la programele de formare profesională oferite şi organizate de agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă.

Persoanele îndreptăţite pot beneficia de servicii de formare profesională gratuite, o singură dată, pentru fiecare perioadă în care se află în căutarea unui loc de muncă.

Conform unei statistici organizate de instituţie până la sfârşitul lunii septembrie, s-au organizat 47 de cursuri, frecventate de 1.087 cursanţi, din care 577 şomeri indemnizaţi, 387 şomeri neindemnizaţi, 80 de deţinuţi, şi 43 cu plată. Doar în 2009, s-au organizat 37 de cursuri pentru care au optat 852 de persoane, şi doar în acesta an s-au înregistrat un număr de 941 de absolvenţi a 43 de cursuri.
În prezent, sunt în derulare 4 cursuri, frecventate de 99 de cursanţi, din care 61 sunt şomeri indemnizaţi, 32 neindemnizaţi, şi 6 care şi-au plătit cursurile. Numărul şomerilor angajaţi de AJOFM Gorj până la 30 septembrie a.c. este de peste 380 de persoane.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here