AJOFM Gorj aşteaptă notificările cu disponibilizările CEO

594

Situaţia din ce în ce mai dramatică în care se află Complexul Energetic Oltenia a băgat spaima şi în rândul celor care ţin evidenţa salariaţilor, precum şi a şomerilor de la nivelul judeţului.

Disponibilizările anunţate în ultima vreme în spaţiul public nu au ajuns încă a deveni oficiale şi pentru şefii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj. “Ultima notificare în vederea unor disponibilizări de la Complexul Energetic Oltenia a fost cea de anul trecut când li s-au încheiat contractele de muncă a peste 2.000 de salariaţi. Despre viitoarele concedieri am auzit şi noi, însă deocamdată nu a ajuns nicio notificare la noi. Cel mai probabil, în cursul următoarei luni, vom primi şi notificarea aferentă privind viitoarele disponibilizări de la CEO”, a declarat Ana-Maria Niculescu, directorul adjunct al AJOFM Gorj.
Anul trecut, la 1 iunie, Complexul Energetic Oltenia a dat afară 2.133 de salariaţi, iar circa 1.500 dintre aceştia proveneau din cadrul unităţilor din judeţul Gorj.

Rata şomajului va creşte
Odată cu viitoarele disponibilizări pe care CEO le va face în rândul companiei, va creşte şi numărul şomerilor de la nivelul judeţului nostru. Creşterea ratei şomajului deja există în Gorj, potrivit ultimelor date furnizate, ieri, de conducerea AJOFM Gorj. “Rata şomajului aferentă acestei luni este 6,43%, numărul de şomeri înregistraţi fiind de 9.137. Dintre aceştia, 2.955 sunt indemnizaţi şi 6.182 neindemnizaţi. Aceste cifre sunt mai mari faţă de luna anterioară, deci, practic, a crescut numărul de şomeri. Luna trecută, am avut o rată a şomajului la nivel de judeţ de 6,02%, aferentă unui număr total de 8.934 de şomeri”, a mai spus directorul adjunct al AJOFM, Ana-Maria Niculescu.
Izabella Molnar

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here