AJOFM Gorj anunţă sute de disponibilizări

396

someri facuta de mineMai multe instituţii din sistemul bugetar al judeţului nostru au transmis către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj o informare privind disponibilizările ce se vor face în această lună dar şi în noiembrie.

Situaţia nu este deloc una favorabilă, urmând ca în ultima lună a anului, numărul şomerilor din judeţul Gorj să fie unul destul de ridicat.

Circa 300 de angajaţi gorjeni din sistemul bugetar vor fi concediaţi în următoarea perioadă. O parte dintre aceştia deja şi-au primit şi chiar terminat preavizele, urmând a intra în rândul şomerilor şi a-şi căuta un nou loc de muncă. Conform conducerii AJOFM Gorj, pentru luna în curs cei care au anunţat disponibilizări sunt Poliţia Comunitară Târgu-Jiu şi Primăriile Turceni şi Rovinari.

Astfel, un număr de 219 agenţi au ieşit din cadrul Poliţiei Comunitare Târgu-Jiu, 19 angajaţi ai Primăriei Oraşului Turceni au fost disponibilizaţi, iar alţi 96 de la Primăria Rovinari au fost excluşi din noua organigramă.

Nici noiembrie nu se anunţă a fi o lună prea bună, urmând ca 30 de gorjeni să-şi piardă job-urile. Dintre aceştia, 8 sunt de la Direcţia Silvică Gorj, 20 de Minprest Serv SA, şi alţi 2 de la SC Cez România SRL.

223 de job-uri pentru săptămâna în curs

Conform datelor furnizate de AJOFM Gorj, la ora actuală, la nivelul judeţului Gorj sunt înregistraţi un număr de 16.230 de şomeri indemnizaţi şi neindemnizaţi, rata şomajului ajungând la pragul de 10,79%, în scădere faţă de luna trecută când rata era de 10,89%. De asemenea, pe parcursul acestei luni, Biroul de Formare Profesională din cadrul AJOFM Gorj organizează cursuri de calificare în meseriile de ospătar şi vânzător în alimentaţie. Persoanele care beneficiază de indemnizaţie de şomaj sunt obligate să participe la programele de formare profesională. Şomerii pot beneficia de servicii de formare profesională gratuite, o singură dată, pentru fiecare perioadă în care se află în căutarea unui loc de muncă. Cei peste 16.000 de şomeri gorjeni au o şansă de angajare şi dacă apelează la serviciile AJOFM Gorj, instituţia punând, până joi, 21 octombrie, la dispoziţia celor aflaţi în căutarea unui loc de muncă un număr de 223 de job-uri în diverse domenii. Astfel, cele mai multe, 18, sunt de zidar-rosar tencuitor, 16 de lucrător gestionar, 12 de brutar, 11 de ambalator manual, câte 10 de constructor structuri monolit, dulgher, agent de asigurare. De asemenea, pentru şomerii din judeţul nostru, AJOFM mai oferă şase posturi de agent de securitate, cinci de agent vânzări, două de brutar, tot atâtea de inginer electromecanic, inginer automatist, tehnician reţele de telecomunicaţii. Totodată, mai sunt disponibile câte trei posturi de instalator apă-canal, faianţar, patru de patiser, cinci de cofetar, şapte de sudor, patru de lăcătuş mecanic.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here