AJOFM derulează trei noi cursuri de formare profesională

508

Pentru luna mai, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj organizează trei cursuri de formare profesională: confecţioner asamblor articole textile; ospătar (chelner); agent de securitate. La aceste trei programe de formare profesională este aşteptată o prezenţă de 75 de persoane.
Gorjenii care beneficiază de indemnizaţie de şomaj sunt obligaţi să participe la programele de formare profesională oferite şi organizate de AJOFM. Persoanele îndreptăţite pot beneficia de servicii de formare profesională gratuite, o singură dată, pentru fiecare perioadă în care se află în căutarea unui loc de muncă. Înscrierile pentru cursurile de calificare, precum şi orice alte informaţii referitoare la formarea profesională se pot obţine de la sediul AJOFM GORJ din Târgu-Jiu, str. Lt. Col. Dumitru Petrescu, nr. 1 sau de la agenţiile locale şi punctele de lucru din teritoriu.
Tot pe parcursul acestei luni, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă organizează 161 de programe de formare profesională pentru 3.098 de persoane care beneficiază, conform legii, de servicii de formare profesională gratuite. Acestea vor fi organizate de agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă şi de Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti. Cei mai mulţi participanţi se preconizează în judeţele Braşov (224 persoane), Bihor (210 persoane), Mureş (125 persoane), Dâmboviţa (112 persoane) şi Bistriţa Năsăud (112 persoane).
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here