AJF-ul a dat-o pe tenis!

610

În lipsa unei competiții oficiale pe perioada vacanței de vară, o mână de oameni din cadrul Asociației Județene de Fotbal Gorj, îndrăgostiți de mișcare și sport, au pus în scenă o interesantă competiție, cu un alt profil decât cel la care se pricep cel mai bine, tenisul de masă fiind ales ca mijloc de relaxare activă pentru această perioadă.

Nu mai puțin de 24 de foști sau actuali sportivi, de conducători din fotbalul județean, arbitri, observatori, dar și reprezentanți ai presei sportive s-au înscris la startul unei competiții ce nu este inclusă în niciun calendar oficial, dar care a beneficiat de un interes crescut. În jurul unei mese de tenis, grupați în patru grupe inițiale, jucând fiecare cu fiecare, jucătorii de tenis de masă de ocazie au arătat că atunci când există pasiune pentru sport, indiferent care ar fi acesta, lucrurile pot fi mai frumoase, tensiunile de pe terenul de fotbal, deseori mult prea exacerbate, fiind lăsate doar pentru fotbal, deși ar trebui să dispară și de acolo.
Dincolo de pasiune și ambiții, la mijloc a fost și o miză palpabilă, câștigătorii intrând și în posesia unor premii în bani, aceștia provenind din taxele de înscriere percepute la startul competiției.

tenis.Un jucător activ a luat Cupa AJF
Meciurile s-au dovedit încă din primele faze extrem de intersante, multe echilibrate, iar cei mai în formă au acces în fazele superioare, acolo unde sita a cernut etapă cu etapă. Sferturile de finală și semifinalele au adus meciuri extrem de interesante. În semifinale au ajuns secretarul general al AJF Gorj, Mihai Popescu, colegul nostru din presă, Alin Peptan, și doi jucători activi din campionatul județean, Adrian Tarhat și Elvis Găvănescu. Semifinalele au fost încinse și au dat doi finaliști meritorii, pe Mihai Popescu, remarcabil fiind modul în care acesta a jucat în fața unor jucători cu mult mai tineri, și pe Adrian Tarhat, acesta profitând și de o ușoară accidentare suferită de Alin Peptan pe parcursul meciului. Acesta a reușit, totuși, să se impună în finala mică prinzând astfel un loc pe podium. Finala mare i-a adus față în față pe Mihai Popescu și Adrian Tarhat, ultimul reușind o victorie facilă, cu 3-0, efortul depus de secretarul general al AJF Gorj fiind resimțit din plin, mai ales după pierderea primului set, unul mai echilibrat decât cele care au închis disputa și au stabilit câștigătorul primei ediții a Cupei AJF la tenis de masă.

Vor și în vacanța de iarnă
Succesul de care s-a bucurat chiar de la prima ediție Cupa AJF la tenis de masă i-a făcut pe organizatori să se gândească să-i dea o binemeritată continuitate. Și pentru că până la vara viitoare nu pot sta fără mișcare, aceștia au decis ca și la iarnă să se adune în jurul mesei de tenis. Au luat decizia de a se inspira de la Campionatul de minifotbal „Dolce Vita”, care în preajma Crăciunului are de câțiva ani o competiție devenită tradițională, denumită neaoș, „Cupa Porcului”. „Ne întâlnim din nou în această formulă la iarnă, când vom cumpăra și un porc pe care-l vom sacrifica și consuma aici, împreună!”, a anunțat secretarul general al AJF Gorj, Mihai Popescu, principalul motor al acțiunii desfășurate, o acțiune încheiată cu o masă tovărășească.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here