AH1N1 luat în serios de cadrele universitare Sesiune studenţească, cu măştile pe faţă

326

SDC11154Studenţii vor intra la examene, în această sesiunea de iarnă, cu măştile de protecţie pe faţă. Rectoratul Universităţii „Constantin Brâncuşi” a luat această decizie ca măsură de prevenţie privind virusul AH1N1,

deşi dispoziţiile venite de la Bucureşti ar fi ca măştile să fie utilizate doar în situaţia în care va exista un caz de gripă porcină confirmat la nivelul instituţiei de învăţământ. La UCB, au fost deja distribuite facultăţilor 6000 de astfel de măşti de protecţie, care vor fi date studenţilor la intrarea în sălile de examinare.

Examenele orale sunt vizate, în special, de această măsură. Măştile de protecţie au fost deja trimise la sediile facultăţilor, iar fiecare student în parte va primi câte una la intrarea în sală. „La examenele scrise nu este obligatorie purtarea măştii, dar la examenele orale le vor fi împărţite. Bineînţeles că nu putem obliga studenţii să le poarte, dar credem că este spre binele lor”, a declarat Liviu Neamţu, purtătorul de cuvânt al UCB Târgu – Jiu. O altă măsură a fost şi punerea la dispoziţie atât studenţilor cât şi cadrelor didactice a posibilităţii să se vaccineze contra virusului gripal de tip nou. Acest vaccin, până acum, nu a prea avut succes, foarte puţini fiind cei care şi-au exprimat dorinţa să îl facă. „În decembrie a fost o campanie de vaccinare dar foarte puţini studenţi s-au vaccinat. Acest lucru se face la cabinetul şcolar de care aparţine universitatea, în prezent solicitările făcându-se direct acolo”, a mai spus Neamţu care a recunoscut că nici el nu s-a vaccinat, cel puţin până acum.
20.000 de măşti de protecţie şi pentru elevi
studentiNumărul măştilor de protecţie primite până acum de Inspectoratul Şcolar Judeţean este cu mult mai mare decât cel primit de Universitate. Conform declaraţiilor făcute de Camelia Bibere, inspector general adjunct, nu s-a dispus pentru moment folosirea acestora la orele de curs. ISJ Gorj mai spune că se va dispune utilizarea lor numai în cazul apariţiei unui caz de îmbolnăvire.. „Am primit măşti şi înainte de Sărbători şi am mai primit o tranşă şi după şi, din câte ştim, ne vor mai fi distribuite şi altele”, a declarat Camelia Bibere, inspector şcolar general adjunct. Aceasta a mai spus şi că Direcţia de Sănătate Publică le-a trimis instrucţiuni ca numai în situaţia în care gripa de tip nou va apărea şi în şcolile din Gorj să fie folosite aceste măşti. „S-a făcut o dezinfecţie atunci, la începutul anului, iar copiii sunt monitorizaţi zilnic. Lumea a intrat în panică din nou la moartea artistului Toni Tecuceanu, dar la noi nu este cazul”, a mai adăugat Bibere. În cazul în care într-o şcoală este depistat un elev cu gripă de acest fel, clasa în care învaţă este trecută direct în carantină iar în cazul apariţiei a mai mult de trei cazuri, respectiva unitate de învăţământ va fi închisă.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here