Agentul şef Dăianu, de la Penitenciarul Târgu-Jiu, arestat preventiv

415
FOTOGRAFIA INSOTESTE MATERIALUL MEDIAFAX "LA INCHISOARE, NUMAI DE RACOARE NU SE POATE VORBI IN ZILELE CANICULARE", DIN 26 IUNIE 2007 Majoritatea detinutilor stau la usa celulei, pentru ca aerul din interior este irespirabil, in Penitenciarul Jilava, marti, 26 iunie 2007. Temperatura foarte ridicata, lipsa frigiderelor, conditiile grele de detentie fac viata imposibila la penitenciarul Jilava. BOGDAN BARAGHIN / MEDIAFAX FOTO

Ioan Daniel Dăianu, agentul şef de la Penitenciarul Târgu-Jiu, prins în flagrant de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie, în timp ce primea 500 de euro de la ruda unui bărbat aflat după gratii, pentru aprobarea unei învoiri Sărbătorilor de Paște, a fost arestat preventiv, aseară, de judecătorii de la Tribunalul Vâlcea, alături de ceilalţi doi suspecţi.

„Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea. Dispune arestarea preventivă pe o durată de 30 zile, începând cu data de 29 aprilie 2016 şi până la data de 28 mai 2016, inclusiv,  faţă de inculpaţii: Dăianu Ioan Daniel, Sărsan Toma Dacian şi Mutu Dumitru Dan”, a stabilit instanţa.

„Din probele administrate a reieșit faptul că, în cursul lunii aprilie 2016, inculpatul D.I.D. a promis deținutului M.D.D., dar și inculpatului S.T.D., sprijin pentru acordarea unei învoiri lui M.D.D. în perioada Sărbătorilor Pascale. În acest scop a pretins suma de 1000 euro, stabilind ca aceasta să fie remisă prin intermediul inculpatului S.T.D. La data de 28.04.2016, inculpatul S.T.D. s-a întâlnit cu D.I.D. pentru a-i remite, în scopul menționat anterior, o sumă de bani. Imediat, s-a procedat la constatarea în flagrant a infracțiunilor de corupție”,se precizează în comunicatul DGA.

Reprezentanţii Penitenciarului Târgu-Jiu au precizat, pentru Gorjeanul, că au „primit o înştiinţare oficială din partea Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, prin care se comunică faptul că s-a dispus începerea urmăririi penale şi este vizat un funcţionar public cu statut special, din cadrul unităţii, iar în funcţie de rezultatul anchetei se vor dispune măsurile necesare”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here