Agenţii comunitari deblochează roţile pentru 50 de lei

345

2009020607Poliţia Comunitară Târgu-Jiu „înghite” tot. După ce consilierii municipali au aprobat înfiinţarea Publica Guard SRL, societate care va prelua sute de poliţişti comunitari disponibilizaţi, mai nou, agenţii târgujieni vor avea în atribuţii şi blocarea roţilor autovehiculelor staţionate ilegal.

Cu activităţi de protecţie şi gardă, se pare că SC Publica Guard va fi tot un fel de Poliţie Comunitară, dar cu un rol mai aparte… de a prelua agenţii comunitari daţi afară în urma restructurărilor. Cifrele legate de poliţiştii care vor fi preluaţi sunt de 200, conform celor vehiculate. Tot acesta este şi numărul celor care vor fi disponibilizaţi, cel puţin doar pe hârtie, ei trecând pe noua societate înfiinţată. Atât societatea cât şi Poliţia Comunitară vor funcţiona în aceeaşi clădire, politisti comunitaridiferenţa fiind că, şefiile acestora vor fi diferite. Frâiele Poliţiei Comunitare vor fi deţinute în continuare de şeful Ion Tudor, iar la şefia Publica Guard va fi Constantin Talabă, director al Direcţiei de Evidenţă a Populaţiei Târgu-Jiu.

În urma noilor discuţii, Poliţia Comunitară din Târgu-Jiu nu va mai desfăşura doar activităţi de ridicare a maşinilor parcate în mod neregulamentar, ci şi de blocare/deblocare. Astfel, cetăţenii care îşi lasă autovehiculele la voia întâmplării se vor trezi cu roţile blocate, iar taxa de deblocare va fi de 50 de lei. Sumele strânse din această activitate vor ajunge în vistieria Poliţiei Comunitare, iar agenţii vor elibera roţile abia după ce şoferul va achita cei 50 de lei agentului constatator.

Activitatea va fi desfăşurată în urma înfiinţării Compartimentului de blocare-eliberare autovehicule oprite sau staţionate neregulamentar pe raza municipiului, compartiment ce face parte tot din structura Poliţiei Comunitare Târgu-Jiu, însă fără a necesita un număr suplimentar de agenţi comunitari.

Licitaţie pentru ridicarea maşinilor

În perioada următoare, Primăria Municipiului Târgu-Jiu va organiza o licitaţie în vederea desfăşurării activităţii de ridicare, transport şi depozitare a autovehiculelor şi remorcilor staţionate neregulamentar pe raza municipiului. Dacă de această activitate se ocupa societatea Transloc, alături de poliţiştii comunitari, de acum, autoritatea locală vrea să atribuie această activitate oricărei firme private care îndeplineşte un caiet de sarcini şi se poate ocupa fără probleme de ridicarea maşinilor. „Transloc nu mai poate face acest lucru, deoarece singura maşină cu platformă pe care o aveau şi cu care se făcea ridicarea, transportul şi depozitarea autovehiculelor ridicate de pe străzi, s-a stricat. Activitatea se desfăşura încă de acum cinci ani de zile, cu ajutorul poliţiştilor comunitari, iar autospeciala avea ca an de fabricaţie anul 1992”, a declarat Ramona Evulescu, purtător de cuvânt al Primăriei Târgu-Jiu. În urma defecţiunii, şi a costurilor ridicate de reparaţii, Transloc SA a decis să renunţe la această activitate. Societatea nu mai ridică maşinile deja de o lună de zile. Studiul de oportunitate, Caietul de sarcini şi Regulamentul de organizare şi funcţionare al acestei activităţi, vor fi supuse aprobării membrilor Consiliului Local Târgu-Jiu în şedinţa din data de 30 august.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here