Agenţi comerciali şi spitale amendate de DSP Gorj

518
Pe perioada lunii iulie, inspectorii sanitari din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Gorj au efectuat o serie de acţiuni de control la mai multe unităţi comerciale din judeţ. Acestea au vizat, în principal, respectarea legislaţiei sanitare privind starea de sănătate a personalului care vine în contact cu alimentul, salubritatea spaţiilor, suprafeţelor de lucru şi utilajelor în procesul de preparare, păstrare, expunere şi desfacere a produselor alimentare, aprovizionarea cu apă potabilă caldă şi rece şi colectarea, îndepărtarea şi neutralizarea deşeurilor menajere şi a celor potenţial periculoase.

Astfel, potrivit lui Marius Boeriu, directorul coordonator al DSP Gorj, au fost controlate 64 de unităţi de alimentaţie publică şi desfacere, 39 de unităţi sanitare, 41 de unităţi dispozitive medicale şi farmacii, 14 unităţi de cazare, 9 tabere şcolare, 7 ştranduri şi s-au recoltat 20 de probe de apă, 3 probe de nisip şi 14 probe alimentare. Inspectorii sanitari au aplicat 2 avertismente şi 4 sancţiuni în valoare de 5.800 lei pentru nesolicitare autorizaţie sanitară de funcţionare şi neefectuarea controlului medical periodic.

Sancţiuni şi pentru Spitalul din Bumbeşti-Jiu
Nici unităţile spitaliceşti din judeţ nu au scăpat de inspecţii, în acest sens fiind controlate Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, Spitalul Orăşenesc Rovinari, Spitalul Orăşenesc Turceni, Spitalul Orăşenesc Bumbeşti-Jiu şi Spitalul Dobriţa. Toate unităţile verificate au autorizaţie sanitară de funcţionare, au asigurată apa potabilă, iar evacuarea reziduurilor solide şi lichide se face în mod corespunzător. Singurele nereguli constatate au fost la Spitalul din Bumbeşti-Jiu, la care se fac lucrări de modernizare şi igienizare şi la Spitalul Dobriţa, unitate ce are în program lucrări de înlocuire a instalaţiilor sanitare şi igienizare la nivelul tuturor secţiilor. Spitalul din Bumbeşti-Jiu a fost sancţionat cu 6 avertismente datorită lipsei de cursuri de noţiuni fundamentale de igienă.
I.P.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here