Agent termic în toate unităţile şcolare din Târgu-Jiu

483

elevi caloriferDacă săptămâna trecută, doar şase instituţii de învăţământ de pe raza municipiului Târgu-Jiu beneficiau, deja, de furnizarea agentului termic, în prezent, toate cele 56 de unităţi şcolare au căldură în clase.

„Toate sistemele de încălzire şi furnizare a apei calde menajere funcţionează fără probleme la toate unităţile de învăţământ din Târgu-Jiu. În localităţile componente municipiului, se fac modernizări la sistemele de încălzire, iar sobele care funcţionează cu gaze sunt înlocuite cu centrale termice. Astfel, costurile sunt reduse, iar standardele mai înalte”, a declarat Raul Chiriac, şeful Serviciului Investiţii, din cadrul Primăriei Municipiului Târgu-Jiu.

Acesta a menţionat că pe masa Guvernului se află 10 proiecte pentru tot atâtea unităţi de învăţământ, cantine şi cămine, din Târgu-Jiu, care aşteaptă finanţare pentru înlocuirea sistemelor de încălzire normale, cu unele alternative. „Vrem să montăm panouri solare, atât pentru asigurarea apei calde menajere, cât şi a agentului termic la Colegiul Tehnic Henri Coandă, Colegiul Naţional Ecaterina Teodoroiu şi Colegiul Naţional Spiru Haret ”, a completat Chiriac.
La CNET sunt două centrale termice
Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu” a pornit căldura încă de când temperaturile au coborât, astfel că elevii nu suferă de frig. „Pentru a intra cu bine în iarnă, am început pregătirile din vară. Am făcut lucrări de întreţinere a instalaţiilor termice, a centralelor, a caloriferelor”, a declarat directorul CNET, Gheorghe Nichifor. Unitatea pe care acesta o conduce dispune de căldură de la două centrale termice, care deservesc atât CNET, cât şi Grupul Şcolar Energetic şi Grădiniţa Nr. 25.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here