AGA CEO nu a aprobat transferul Berbeşti şi Alunu

557

Adunarea Generală a Acţionarilor(AGA) Complexului Energetic Oltenia, desfăşurată la sfârşitul săptămânii trecute, nu a reuşit să aprobe transferul minelor de la Berbeşti şi Alunul la CET Govora, deşi punctul în cauză era trecut pe ordinea de zi a şedinţei. Punctul nu s-a probat însă pe motiv că Fondul Proprietatea, actionar la CEO, s-a opus.

“Fondul Proprietatea s-a opus transferului, iar operaţiunea este, deocamdată, blocată. Conform statutului companiei, astfel de decizii trebuie luate cu 100% din voturi. Am repus transferul pe ordinea de zi şi la AGA din 26 februarie, când decizia poate fi luată cu majoritatea voturilor acţionarilor prezenţi”, a făcut public Laurenţiu Ciurel, directorul CEO. Conducerea CET şi a CJ Vâlcea nu se aşteptau însă la această decizie, cu atât mai mult cu cât directorul Mihai Bălan chiar anunţase că “la Complexul Oltenia, s-a aprobat în Consiliul Director şi în Comitetul de Supraveghere. Pâna în momentul acesta (n.r. – 30 ianuarie), nici Fondul Proprietatea nu a ridicat vreo problemă faţă de acest contract, deci, cel mai probabil astăzi (n.r. – vineri, 30 ianuarie) se va aproba şi în AGA Complexului Energetic Oltenia”. Chiar şi Ministerul Energiei anunţase finalizarea negocierilor privind transferul minelor Alunu şi Berbeşti de la Complexul Energetic Oltenia la CET Govora. Părţile au acceptat soluţia avansată de reprezentanţii Ministerului Energiei, punând, astfel, capăt unor discuţii şi negocieri ce se purtau de aproximativ un an şi jumătate.

CEO asigură managementul financiar la CET Govora
Prin acceptarea transferului de proprietate se vor stinge şi datoriile istorice dintre cele două societăţi. S-a convenit ca CET Govora să platească eşalonat sumele datorate cu titlu de preţ, în termen de 10 ani. De asemenea, va fi achitată integral de către CET Govora cantitatea de cărbune livrată de Complexul Oltenia ulterior datei de elaborare a raportului de evaluare. Pe întreaga perioadă a derulării contractului de transfer şi pâna la plata preţului, Complexul Energetic Oltenia va asigura managementul financiar la CET Govora printr-un reprezentant, conform deciziei părţilor.
A.S.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here