Află ce verdeţuri au proprietăţi anticancer

656

verdeturiSe ştie că substanţele care compun tratamentele actuale anticancer provin din multe ierburi şi mirodenii. Trebuie doar să ştim care sunt şi să le adoptăm în alimentaţia noastră. Iată care sunt acestea!

În copilărie nu suportam pătrunjelul în ciorbe sau mâncăruri, acum îl presar cu mult drag în aproape toate felurile de mâncare. O antipatie am manifestat şi faţă de ţelină sau alte verdeţuri din grădina bunicii mele. Şi alea erau chiar bio. Şi acum ador toate verdeţurile şi mirodeniile de care acum câţiva ani nici nu vroiam să aud.

verdeturi anticancerEste foarte important ca dimineaţa să consumăm alimente crude, mai ales legume cu frunze verzi. În afară de toate verdeţurile care se găsesc din abundenţă pe tarabele din pieţe, cum ar fi leurda, ştevia, loboda, salata verde, spanacul, şi de care trebuie să profităm la maxim, mai sunt o serie de plante pe care le-am descoperit în cartea “Anticancer” că au aceleaşi efecte ca ale unui medicament destinat împiedicării evoluţiei tumorilor canceroase.

Dar să vedem, conform specialiştilor despre ce ierburi este vorba: menta, măghiranul, cimbrul, oregano, busuiocul, rozmarinul, pătrunjelul, ţelina.

Aceste mirodenii au în componenţa lor acizi graşi care combat diferite tipuri de tumori, stopând în acest mod răspândirea celulelor canceroase şi distrugându-le, spune dr. Servan-Schreiber. De altfel acelaşi medic explică faptul că acidul – carnosolul – conţinut de rozmarin nu dă voie răspândirii celulelor canceroase spre ţesuturile învecinate. De asemenea, anumiţi cercetători au arătat că extractul de rozmarin susţine substanţele active ce compun chimioterapia să străpungă celulele canceroase. Acelaşi medic mai sus amintit a dezvăluit şi efectele apigeninului, o substanţă care se găseşte din abundenţă în pătrunjel şi ţelină, şi care împiedică formarea noilor vase de sânge care alimentează tumora şi îi conferă posibilitatea de a se extinde.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here