Află ce îţi prelungeşte viaţa

448
fructe legumeCoenzima Q10
Această substanţă are două funcţii importante: cel de producere de energie şi cel de antioxidant puternic. Compus natural, ea se produce în organism în urma consumului de legume verzi, soia oleaginoase. Este un bun aliat împotriva îmbătrânirii cutanate. Este eficientă în prevenirea şi în tratarea bolilor cardiovasculare, mai ales în tulburările de ritm cardiac, reduce considerabil riscul de cancer de sân, de uter, de colon
Seleniul
Seleniul reprezintă un oligoelement ce, în cantităţi reduse exercită un efect benefic asupra sănătăţii. Se găseşte în germenii de grâu şi în cereale integrale, în ceapă şi în carne .
Este eficient în prevenirea maladiilor degenerative, printre care cancerul şi bolile cardiovasculare.(Atenţie este un metal toxic )
Licopenul
Este un carotenoid găsit în special în roşii, cu proprietăţi antioxidante şi detoxifiere. El ajută la buna funcţionare a procesului de creştere celulară şi are o influenţă benefică asupra pielii şi mucoaselor. Studiile arată că licopenul inhibă dezvoltarea celulelor canceroase de la nivelul esofagului, stomacului, colonului, sânilor sau prostatei.
Betacarotenul
oleaginoaseFace parte din familia carotenoidelor şi este un veritabil aliat al pielii frumoase. El ajunge în corpul nostru transformat parţial în vitamina A, găsindu-se mai ales în legumele şi fructele colorate
Vitamina E
Această vitamină constituie cel mai bun remediu anti îmbătrânire pe cale naturală. Acţiunea sa este legată în mod special de sfera genitală, având un rol important în mecanismul fecundităţii. Vitamina E stimulează regenerare celulară şi protejează celulele şi ţesuturile de acţiunea radicalilor liberi. Se găseşte în alune, migdale, spanac.
Vitamina C
Previne şi combate infecţiile, favorizează cicatrizarea rănilor, previne stresul şi oboseala. Vitamina C combate apariţia ridurilor. Se găseşte în majoritatea fructelor cu gust acru, în kiwi, lămâi şi în fructele de pădure.
Polifenolii
Stimulează capacitatea naturala de apărare a organismului şi ne protejează celulele de stresul oxidativ. Ei previn îmbătrânirea cutanată şi maladiilor degenerative precum bolile cardiovasculare, osteoporoza. Polifenolii se găsesc în mere, cireşe, struguri, cereale.
Cristina RĂSCOL

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here