Află ce băuturi aduc surplus de kilograme

468

frappeSe ştie că pentru sănătatea noastră sucurile proaspete din fructe sau legume este cea mai bună alegere datorită aportului de vitamine, vinul roşu conţine antioxidanţi care protejează inima, iar un pahar cu bere aduce e şi el la fel de bun. În timpul verii însă, canicula te poate face să faci anumite excese atunci când vine vorba de băuturi, acesta fiind un lucru nu tocmai îmbucurător, deoarece ele ascund mai multe calorii decât ţi-ai imaginat.

Cafe-frappe

Un nes cu frişcă şi caramel conţine aceleaşi calorii cât un castron cu fulgi de porumb de 80 de grame. Pentru micul dejun merg ambele variante, dar fulgii de porumb sunt mult mai sănătoşi.

Cafe frappe-ul…. o băutură pe care o savurăm ori de câte ori avem ocazia cu mare plăcere? Dar nu uita că numai o porţie conţine până la 300 kcal.

Sucuri acidulate

– o sticlă de suc conţine calorii cât o shaorma vegetariană.

Sucurile sunt cele mai banale şi mai la îndemână băuturi. Se găsesc peste tot, în toate magazinele. De cele mai multe ori nu te rezumi la a consuma doar o sticlă de 500 ml pe zi. Doar vrei să-ţi potoleşti setea şi la urma urmei nu-i decât o băutură. Aparent! Sucurile nu conţin nutrienţi, dar sunt suplimentate cu zahăr din abundenţă şi caloriile se adună: peste 400 la un singur litru.

Deci, alege apa – vei scuti câţiva bănuţi, nu are calorii, dar te şi slăbeşte şi menţine organismul sănătos.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here