Află care sunt alimentele care asigură o viaţă sexuală bună

509

alimente apetit sexualViaţa sexuală depinde foarte mult de stilul de viaţă dar şi de sănătatea organismului în general. De aceea alimentaţia este primul factor care are legătură directă cu sexualitatea şi fertilitatea, având rol şi de afrodiziac sau de inhibitor al sexualităţii, iar obezitatea este un inamic al libidoului.

Bananele, rodiile, vinul roşu, ardeiul iute sunt doar câteva din alimentele care cresc performanţele sexuale.

Bananele

Acest fruct conţine un alcaloid numit bufoteina, care sporeşte apetitul sexual. De asemenea bananele asigură o rezistenţă la efort şi menţine performanţa inimii, datorită conţinutului de glucide complexe în combinaţie cu potasiul. Substanţa (tryptophan) din banane este transformată de organism (datorită vitaminei B6) în serotonină, care dă starea de bine.

Rodiile

Rodia conţine foarte mulţi antioxidanţi (vitamina C, acid elagic etc.) mai mulţi decât ceaiul verde şi vinul roşu. Deci dacă veţi consuma cât mai des acest fruct vă veţi menţine mai mult timp tineri iar apetitul sexual va fi mai ridicat.

Scorţişoara – este considerată un bun excitant şi hipertermiant (creşte temperatura corpului), şi de aceea este considerată şi un tonic general.

Vinul roşu. Trebuie avută în vedere cantitatea consumată: dacă se depăşesc180 ml, vinul roşu poate deveni dintr-un stimulant un inhibitor sexual.

Ardeiul iute conţine capsaicina care activează producţia de endorfine, acestea crescând senzaţia de plăcere. Ardeiul iute are foarte mulţi antioxidanţi şi activează sistemul nervos.

Ciocolata amară (cu conţinut mare de cacao). Prin concentraţia mare de cacao aceasta este şi un bun excitant al sistemului nervos. Mai mult este vasodilatatoare, asigurând o circulaţie bună.

Avocado

Vitamina E din acest fruct îţi ajută corpul la producerea de hormoni, testosteron, estrogen şi progesteron, care se găsesc în tot corpul şi îţi stimulează răspunsurile la stimulii sexuali.

Scoicile

Pe lângă caracteristica de bază, că scoicile sunt şi afrodiziace, deja cunoscută de toată lumea, acestea au şi foarte mult zinc. Acesta mărind producţia de testosteron având o mare legătură cu apetitul sexual pronunţat.

Fructele de cătină. Datorită concentraţiei şi numărului mare de antioxidanţi, precum şi a substanţelor energizante, cătina este considerat fructul sănătăţii dar şi al calităţii vieţii sexuale.

Mesajul general este foarte clar: proaspete, dar nu procesate.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here