Afinele, bune pentru vedere

3183

afineAceste minunate fructe au fost folosite în alimentaţia omului încă cu 3.000 de ani înaintea erei noastre, datorită efectelor terapeutice pe care le deţin. Ele aduc multe beneficii în foarte multe domenii ale sănătăţii noastre, indiferent de modul cum sunt consumate.

Afinele au fost folosite pentru tratarea anumitor afecţiuni, de la probleme ale rinichilor şi până la febră.

S-a arătat faptul că în timpul celui de-al doilea război mondial, soldaţii consumau afine pentru că le sporea acuitatea vizuală pe timp de noapte.

Studii recente s-au bazat pe aceste dovezi şi au arătat întrebuinţările afinelor, fiind recomandate în tratamente naturale.

Despre afine se spune că sunt un antioxidant puternic, cu un efect major în vascularizare. Stopează formarea bacteriilor şi a infecţiilor şi au un rol foarte important în sănătatea ochilor şi îmbunătăţirea vederii.

Afinele accelerează vindecarea rănilor. Conţin flavonoide, cu rol antioxidant, ajută la sinteza vitaminei C. Datorită acestor componente, afinele regenerează ţesuturile şi grăbesc vindecarea rănilor.

Cura de afine este indicată acelor persoane care se confruntă cu probleme de circulaţie, care au avut atacuri cerebrale, precum şi diabeticilor sau celor care au afecţiuni oculare. Se vor folosi sub formă de ceaiuri, fructe proaspete sau tincturi.

Consumul pentru câteva zile a ceaiului de afine face să dispară problemele gastrointestinale, datorită proprietăţilor astringente şi de înlăturare a iritaţiilor stomacului. Dacă nu eşti un consumator de ceaiuri, poţi apela la tinctura de afine, pe care o găseşti la plafare.

Specialiştii recomandă a se consuma minim 12 picături, administrate oral. Dar va creşte treptat, în funcţie de cât de gravă este afecţiunea, dar să nu depăşească 30 de picături.

Pentru a aduce glicemia la valori normale, se va bea patru ceşti de ceai zilnic din fructe sau frunze de afine frunze. Pentru tratarea bolilor bucale, se face gargară cu ceai de afine de câteva ori pe zi, iar în cazul eczemelor, recomandate sunt compresele sau spălăturile.

Cristina Rascol

 

 

1 COMENTARIU

  1. Un articol bun, dar este bine de stiut ca, la noi in tara, exista de cativa ani doua pepiniere de afin canadian de unde oricine poate sa-si cumpere puieti pe care sa-i aiba in curte atat ornamentali cat mai ales pentru fructe. Eu am demarat lucrarile pentru o plantatie de afini de cultura pe o suprafata de un hectar inca din toamna 2012, cand am plantat 250 de puieti, in primavara asta urmand a planta alti 1200, iar in 2015 ultimele plante. Este foarte mult de discutat despre cat beneficiu aduce aceasta planta asa ca, va invit sa vedeti si sa aflati mai multe la fata locului, la prima plantatie de afin din gorj, la Novaci. Georgian Perpelea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here