Afecţiunile genitale, combătute cu ceai de Coada şoricelului

6525

coada soriceluluiCoada şoricelului s-a dovedit a fi un dar al naturii în ceea ce priveşte sănătatea umană. Un tratament nu prea complicat, asociat cu consumarea ceaiului de Coada şoricelului, pe o perioadă de cel puţin două săptămâni, asigură o activitate bună a rinichilor, de asemenea este utilă în eliminarea nisipului şi a pietrelor şi s-a dovedit a fi utilă femeilor, ferindu-le de infecţii genitale.

Dar iată ce beneficii aduce ceaiul de coada şoricelului:

Îndepărtează infecţiile genitale

Chiar dacă vă confruntaţi cu afecţiuni de genul anexită, cistită, candidoză sau infecţie urinară, tratamentul pe bază de coada şoricelului elimină mult mai rapid bacteriile care au condus la apariţia acelei boli. Pe lângă tratamentul dat de medic, poţi urma în acelaşi timp cu acesta un tratament de ceai, tinctură sau suc de Coada şoricelului. Se fierb în doi litri de apă 5 linguri de plantă uscată, se filtrează ceaiul şi se bea pe parcursul întregii zile. În ceai poţi adăuga şi puţină zeamă de lămâie şi puţină miere, astfel va fi mai bun la gust.

De asemenea, în tratarea acestor infecţii foarte bună este tinctura de Coada şoricelului, 30 de picături de tinctură, consumate de 3 ori pe zi, dar se vor administra cu o jumătate de oră înainte de masă. Tinctura se poate combina cu miere sau cu suc natural de fructe pentru a fi mai plăcută la gust.

Astfel de suplimente naturale pot fi luate şi preventiv, în special dacă eşti mai sensibilă la astfel de boli. Urmează un tratament de o săptămână, o dată la fiecare două luni pentru a nu te mai confrunta cu astfel de afecţiuni destul de neplăcute.

Foarte bune sunt şi spălăturile în zona intimă cu ceai de Coada şoricelului în care aţi pus şi o linguriţă de bicarbonat, dar trebuie să ştiţi că o astfel de soluţie nu este destinată decât spălăturilor externe şi nicidecum interne.

Trateaza amenoreea

Absenţa menstruaţiei este o problemă tot mai des întâlnită la femeile din ziua de azi, şi se datorează în special stilului de viaţă şi a alimentaţiei. O alimentaţie corespunzătoare şi o cură cu ceai de Coada şoricelului va determina apariţia menstruaţiei regulate. Acest lucru se datorează substanţelor active (apigenina si luteolina) care se găsesc în această plantă şi care au rol în declanşarea menstruaţiei. Tot în acest scop se mai poate folosi pulbere de Coada şoricelului, de 3 ori pe zi, timp de 4 săptămâni.

Elimină acneea

Acneea este cauza alimentaţiei zilelor noastre, datorită abundenţei în alimentaţie a coloranţilor, conservanţilor şi E-urilor. Coada şoricelului are rol antimicrobian, precum şi de stimulare a proceselor digestive şi detoxifiere. În fiecare zi bea un litru de ceai de Coada şoricelului, iar rezultatele vor fi pe măsură în scurt timp. Pentru rezultate pe perioade mai mari de timp, urmează cure de câte 4 săptămâni, cu pauză de 2 săptămâni.

Precauţii

Femeile însărcinate care vor să apeleze la tratamente interne care conţin Coada şoricelului trebuie să consulte un medic înainte. Un studiu a reliefat că gravidele care au consumat ceaiuri sau tincturi de Coada şoricelului au născut copii cu greutate sub limita normală.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here