Afaceriști din Padeș, reținuți pentru că au păcălit statul

465

Doi administratori de firmă din comuna Padeș au ajuns marți seara după gratii, pentru 24 de ore, într-un dosar ce vizează modul în care societățile lor au primit și gestionat fonduri de la bugetul de stat pentru a crea noi locuri de muncă. Unul dintre afaceriști se numește Nicolae Mischie, are 65 de ani și este acuzat de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată, ambele infracțiuni fiind în formă continuată. Între 2005 și 2009, bărbatul a raportat la AJOFM angajări fictive de personal, prezentând documentele pe care legea le prevedea în acest sens, bugetul asigurărilor sociale fiind prejudiciat de către Mischie cu peste 312.000 de lei.

Aceleași acuzații și cam același mod de lucru i se impută și Otiliei Arjocu, fostă funcționară de la APIA Gorj, implicată și în alte dosare penale. Conform anchetatorilor, ea ar fi efectuat angajări fictive de persoane în perioada 2006-2010, ar fi falsificat decizii de încetare a raporturilor de muncă şi ştate lunare de salarii, folosind, de asemenea, aceste înscrisuri pentru a induce în eroare pe reprezentanţii AJOFM Gorj, beneficiind, astfel, în mod ilegal de subvenţii pentru sine şi indemnizaţii de şomaj pentru alţii. Prejudiciul în cazul său este de circa 300.000 de lei. Femeia mai are pe rolul instanțelor de judecată două procese penale, în care procurorii DNA au acuzat-o că în perioada în care a lucrat la APIA Gorj și-a ajutat un cumnat și pe tatăl fostei sale șefe, Delia Mercioiu, să obțină subvenții de la stat în mod ilegal, prejudiciul fiind și acolo de circa 150.000 de lei.
escroacapadessÎn plus, femeia a avut necazuri și cu Agenția Națională de Integritate, care a declarat-o incompatibilă cu funcția publică, ea pierzându-și slujba pentru că a fost și administrator de firmă și funcționar public. În dosarul în care este anchetată împreună cu Mischie procurorul de caz a dispus ca pentru amândoi cercetările să continue cu aceștia în stare de libertate, pentru ambii fiind luate măsuri de control judiciar.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here