Adunarea generală a Filialei «Ligii Pensionarilor» de la Strâmba-Jiu, Turceni!

1651

Duminică, 10 aprilie 2022, în sala primitoare a Casei Parohiale a Bisericii cu Hramul «Sfânta Cuvioasă Parascheva» de la Strâmba-Jiu, Oraşul Turceni, s-a desfăşurat Adunarea generală a Filialei «Ligii Pensionarilor» din această străveche vatră de locuire gorjenească, în vederea alegerii unei noi conduceri a filialei, ca urmare a decesului distinsului profesor şi preşedinte Petrică Popescu! După ce a fost păstrat un moment de reculegere în memoria defunctului, participanţii au dezbătut o serie de probleme legate de continuarea activităţii filialei, pentru că aşa cum sublinia domnul Petre Rădulescu, Preşedintele Ligii Pensionarilor din Judeţul Gorj: ,,Cel care va fi ales preşedinte, nu poate să fie «alfa şi omega» întregii activităţi, pentru că un singur om nu poate face totul, de aceea, va trebui să fim atenţi la ceea ce se poate face în continuare! Desfăşurăm o activitate voluntară şi multe probleme delicate le putem rezolva numai prin dialog! Vrem ca să ne consolidăm din punct de vedere organizatoric, dar şi din punct de vedere financiar”, a menţionat vorbitorul!
Preacucernicul Părinte Paroh Antonie Făinişi a exprimat mulţumirea de a găzdui această consfătuire, exprimându-şi încrederea că noua conducere a filialei, va păstra în memoria sa vie numele domnului Preşedinte Petrică Popescu! Printre vorbitori s-au remarcat prin intervenţiile punctuale domnii: (col. retr.) Ion Traşcă, cel care a subliniat necesitatea unei munci mai susţinute şi mai aproape de problemele persoanelor vârstnice, iar, domnul Hurezeanu Constantin a considerat că este nevoie de un sprijin mai mare de la conducerea judeţului Gorj, pentru ca persoanele vârstnice să fie luate în calcul mereu, nu doar atunci când o cer anumite interese electorale. De asemenea, domnia sa a mai adăugat că este nevoie de stabilirea unui anumit cuantum de ajutorare a persoanelor vârstnice cu venituri mai mici, pentru că acest lucru contează cel mai mult în condiţiile scumpirii preţurilor bunurilor de larg consum! Domnul profesor, Sorin Mircea Bădescu şi-a exprimat încrederea că noua conducere a filialei Ligii Pensionarilor de la Strâmba-Jiu, va fi mai receptivă la problemele curente ale locuitorlor de vârsta a treia!
În cadrul adunării generale a fost ales noul preşedinte al filialei, în persoana domnului Ionică Biriboiu, iar, ca vicepreşedinţi au fost aleşi domnii: Nicolae Olaru, Constantin Hurezeanu (probleme sociale), Ion Traşcă (probleme de colaborare cu alte filiale ale ligii), iar ca secretar al filialei a fost ales domnul Ştefan Negrilă. După ce a fost aleasă delegaţia care va participa la Conferinţa judeţeană a Ligii Pensionarilor din Gorj, din data de 14 aprilie, noul preşedinte al filialei a spus următoarele: ,,Sper ca împreună să facem ceva bun pentru a veni în ajutorul persoanelor vârstnice, dar, în acelaşi timp să ne gândim şi la cooptarea unor noi membri ai filialei de la Strâmba-Jiu”!
G. Vasile

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here