Adrian Gorun: „Evenimentul de zilele trecute are consecinţe nefaste asupra UCB”

480

La deschiderea noului an universitar, reprezentanţii Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu au vorbit şi despre incidentul privind ancheta ce se desfăşoară în dosarul licenţei de la Kinetoterapie. Preşedintele Senatului UCB a spus chiar că acest eveniment are consecinţe nefaste asupra universităţii.

Cu doar două zile înaintea debutului noului an universitar, numele UCB era amintit în toată presă, nu doar cea locală, ci şi la nivel naţional. O suspiciune de mită la licenţa de la Kinetoterapie a fost subiectul ce a făcut deliciul mass-mediei. La deschiderea anului, Adrian Gorun a precizat că „evenimentul de zilele trecute are consecinţe nefaste asupra universităţii. Noi nu absolutizăm nici prezumţia de nevinovăţie, dar nici nu suntem în măsură să apreciem vinovaţi şi să luăm măsuri până când vinovăţia nu se dovedeşte. Autorităţile statului au competenţa necesară în domeniu şi cred cu tărie în soluţiile lor. Totuşi, se ridică o întrebare: în condiţiile în care se vor stabili nevinovăţii, cine răspunde pentru imensul prejudiciu de imagine? Cine răspunde pentru generarea unui astfel de scandal public? Va trebui să răspundă pescuitorii în ape tulburi. Ei trebuie să justifice asemenea procedee nedemne, iar Universitatea trebuie să îşi dovedească potenţialul moral în a-şi proteja resorturile pozitive şi a reacţiona la impostură şi denigrare, căci sunt sigur că adevărul – indiferent care va fi el – va ieşi la iveală şi nu pot să nu constat cu mâhnire că sunt multe persoane care, deşi au beneficiat de serviciile educaţionale ale UCB, caută pe toate căile să o desconsidere. În interiorul universităţii vom declanşa procesul asanării morale. În afara instituţiei nu depinde de noi”.

Imaginea UCB, afectată
Şi decanul Facultăţii de Inginerie a vorbit despre efectele acestui eveniment, însă Luminiţa Popescu spune că nu crede că vreun cadru didactic al UCB ar fi luat mită: „incidentele de săptămâna aceasta vin să afecteze imaginea universităţii, pentru că nu este uşor să desfăşori activitatea într-o universitate în care la nivel naţional a apărut pe toate televiziunile şi în toată mass-media, că o licenţă s-a desfăşurat cu probleme. Există o anchetă în desfăşurare, s-au ridicat documente. Am credinţa că, totuşi, niciun cadru didactic din universitate nu poate fi acuzat de luare de mită sau trafic de influenţă”, a menţionat Luminiţa Popescu, decanul Facultăţii de Inginerie.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here